Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.10

Krémsajt házilag

 

Krémsajt házilag
Lilahagymás-tejszínes
 
Hozzávalók: 25-30 dkg. krémsajthoz
-50 dkg natúr joghurt(light nem jó) A képen látható krémsajt 1 kg natúr joghurtból készült véletlenül. A többi hozzávaló mennyisége ugyanannyi.
-1 dl tejszín
-3 csapott kávéskanál só
-2 gerezd fokhagyma
-1 nagy fej lilahagyma
-friss petrezselyem
-friss kakukkfű+olivaolaj
- + 50x80 cm-es gézdarab(gyógyszertárban kapható)
 
A fokhagymát zúzzuk egészen apróra, adjuk a tejszín és a joghurt keverékéhez, sózzuk. Egy mély tálat béleljünk ki a gézzel(tehetjük előszőr szűrőbe), és öntsük bele a joghurtot. Kössük össze szorosan a géz széleit, szúrjunk rajta át egy fakanalat, mejd ennek segítségével támasszuk egy lábosba úgy a gömböcöt, hogy az alja ne érjen az edény aljába. Tegyük be a hűtőbe csöpögni, másfél(én 3 nap) után kenhető krémsajtot kapunk.
 
A lilahagymát vágjuk egészen apróra és keverjük össze a krémsajttal, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Egy napig állni hagyhatjuk, de fél óra állás után is ízletes és finom.
 
Jóétvágyat!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.