Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.15

Majonéz házilag

 

Név:
Házilag készített majonéz
Kategória:
Saláták, öntetek
Hozzávalók:
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból),
1 mokkáskanál mustár,
pici só, őrölt bors,
olaj
Elkészítés:
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos.
A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk.
Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk.
Tanácsok:
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!
Elkészítési idő:
20 perc
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.