Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.15

Padlizsánkrém

 

Név:
Padlizsánkrém, erdélyi recept szerint kis módosítással
Diétás jellemző:
Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény
Kategória:
Vegetáriánus ételek
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán,
3 db. szép húsos paprika,
2 közepes vöröshagyma,
1dl. szűz olivaolaj,
só,
bors
Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat és paprikákat szárazra törlöm,és a sütő rácsán megsütöm.A padlizsán kb. 35-40 perc villanysütőben, a paprika hamarabb megpirul.
A hagymát lereszelem.
A megsült paprika héját és a magházát eltávolítom és csak a paprika húsát teszem bele a tálba amiben összekeverem a hagymával az olivaolajjal és a sóval.
A padlizsánt kiveszem a sütőből, meggyőződök arról, hogy megsült. Villával, vagy hústűvel megszúrkálom és ha puha belül akkor jó.
Hagyom, hogy kihűljön majd lehúzom a héját.
A többi összedolgozott anyaghoz adom, és botmixerrel pépesre keverem, majd ízlés szerint borsozom.
Kb. 1-2 órát hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.Napokig eláll és egyre jobb lesz az íze.
Elkészítési idő:
60 perc

Tanács: ha  a  hagymát előbb olajon megfuttatom és csak ezután keverem össze a többi anyaggal, nem lesz olyan erős az íze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.