Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Blog

Cikkek

2011.08.23

Hogy jártam...

/ Menüpont: Blog

...azaz nem is én, hanem ahol egy sorozat könyvet kerestem az előttem fizető vásárló átadta a 10ezer forintot amivel fizetni akart, és az alkalmazott pénztáros megnézte UV lámpa alatt majd visszaadta a pénzt, mert az hamis volt.

Ilyen esetben nem kéne a biztonságiakat, vagy a rendőrséget értesíteni? Mi van akkor, ha máshol fizetnek vele?

 

 
Teljes bejegyzés

2011.08.20

Megérkeztünk csütörtökön.

/ Menüpont: Blog

Fárasztó és élménygazdag kirándulások vannak a hátunk mögött. Az élmények még összemosódnak, lassan kezd majd kitisztulni, és akkor készítek válogatást ide az oldalra.

Szóval minden szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat.. Jó volt ismét találkozni rokonokkal, barátokkal. Bejárni, és felfedezni történelmi városokat, tájakat, híres magyar emberek szülőfaluját, vagy egykori lakhelyét ahol alkottak, nagy tiszteletnek örvendő neves költőnk vendégszeretetét élvezni( még most sem hiszem el, hogy ez igaz volt).

 

 
Teljes bejegyzés

2011.08.09

Olyan dolgot tudtam meg és egy kis pszichológia

/ Menüpont: Blog
 
Teljes bejegyzés

2011.08.02

Ha kedd akkor orvosi kontroll

/ Menüpont: Blog
Reggel injekciót kaptam,ismételve lesz még 2 alkalommal. Ez B12 amit vérszegénységre adnak. Attól tartok megnő az étvágyam, ami a mostani súlyomnak nem kedvez. Megpróbálom az éhségemet elviselni és nem falni fölöslegesen. Már most korog a gyomrom, pedig ebédeltem rendesen.Marhahúsos tortillát, sok zöldséggel, utána őszibarackot ettem.És az elmaradhatatlan kávé.
Írtak még új gyógyszereket is hurrá...!
A gyulladt nyirokcsomók gyógyítására nagy adag C vitamint javasoltak, kúraszerűren.
 
Teljes bejegyzés

2011.07.30

Szombat van, szabadprogram

/ Menüpont: Blog
A fiúk ma nem lesznek, egyik dolgozóba megy a fiatalság meg éli a maga életét.
Rendbe rakom a lakást és magamat elmegyek a kiállításra, ami egyben verseny is. Kiváncsi vagyok mennyire egyezik az izlésem a zsűriével.
Főzőcske egyszerű lesz, a szokásos hétvégi magyaros menű. De levesnek Zellerkrémlevest készítek, utána csirkemellet rántok ki, és sütőfóliában sütött krumplit csinálok hozzá. Nagyon szeretik. Belerakok kb.1 1/2 kg. alaposan megmosott burgonyát(héjában) egy nagy sütőzacskóba, lezárom a végét, beteszem a sütőbe a zacskót és kb. 45 percig sütöm.
Kész. Felhasználása ahogy tetszik, köretnek, héjastól, vagy héja nélkül, rakott krumplinak, stb. Mintha héjában főzném vízben, csak ez sütőben sült és sokkal finomabb, az íze is jobb.
 
Teljes bejegyzés

2011.07.27

Sokszor harcolni kell az igazságért

/ Menüpont: Blog

Történt, hogy tegnap a piacon vásároltam a fiamnak egy nadrágot, a méret száma szerint megfelelőt. Nagy örömmel hazavittem, a gyerek munka után átjött felpróbálta sajnálatosan túl nagy lett a derekánál és az ülep részen. Olyan trottyosan nézett ki rajta.

Ma délben visszavittem a "kereskedő"höz, cserélje ki egy számmal kisebbre. Nem volt neki csak egy libafos zöld színű. Mondtam, hogy ez nem az a szín, nem fogadom el, inkább fizesse vissza az árát.

Erre felháborodva közölte, hogy képzelem én azt, nincs előírva hogy visszaadja az árát, fogadjam el a más színű, csere nadrágot.

Nagyon méltatlankodva bár, de visszafizette a nadrág árát, és közölte, ne menjek vásárolni többet hozzá, mert nem vagyok szívesen látott vásárlója.-finoman fogalmaztam.

Úgy tudom törvény van rá, hogy három napon belül kötelesek visszavenni a hibátlan cimkés árut és az ellenértékét kifizetni. Hogy ez most a piaci kofára(kereskedőre?) miért nem érvényes nem tudom, minden esetre elmentem a piac igazgatóságára panaszt tenni, ott részben nekem adtak igazat, de azt nem támogatták, hogy a pénzt vissza kell fizetniük, csak a csere lehetőségével értettek egyet.

Érthetetlen, hogy egy napi szinten kereskedelemmel foglalkozó, nagy forgalmú piacon, hogy nem ismerik a hatályos jogszabályokat, arra vonatkozóan, hogy a vásárlónak milyen jogai, és lehetőségei vannak vitás esetekben?

Egyre több anomáliával találkozom, vagy én vagyok érzékenyebb?

Nem a szekrénynek vásárolok, hanem napi használatra, és néha előfordulnak ilyen váratlan problémák. Senkinek sem kellemes visszamenni egy boltba, reklamálni, főleg, ha még gorombák is vele.

Kértem, hogy adja meg a cége nevét, nem volt hajlandó. Megjegyzem blokkot sem kaptam tegnap a vásárlásról.

Kereskedők szégyene az ilyen ember, mindent meg lehet beszélni normális hangnemben, és nem minősíteni a vásárló személyiségét. Ennek minden vevő a hülye kategóriába tartozik.

 
Teljes bejegyzés

2011.07.27

Breakfast food by Mihály Kornis

/ Menüpont: Blog

Elölről kezdek mindent

Mikor befejezek valamit, valósággal ki vagyok fosztva. Amit valóban létrehoztam, abba önmagamat beleépítettem, véremet adtam érte, akár Kőműves Kelemen a felesége vérét a kövek közé, hogy Déva várának falai megálljanak.

 Üres vagyok és felsebzett.

 Idő kell, hogy odabent, a kócerájban újra rend legyen, tele polcok és tisztaság. Addig bújkálnom kell. Nem szabad hagynom, hogy a társaság felkapjon, mert olyan leszek, mint a társaság. Veszélyben vagyok. Most sokáig nem lesz annyira világos, hogy mi a következő lépésem, mint eddig volt, amikor a sikerig vezető utat építettem.

 Az utat kell folytatni, nem a sikert. Elfelejteni, ami eddig történt, és másba fogni. Mibe, mindegy. Weöres Sándor módszerét kövesd: krumpli, kész, eldobni, új krumplit fogni, meghámozni, krumpli- mondta egy interjúban.

 Sütkérezni a siker napfényében halálos. Lustálkodni ráérek majd a sírban. A kertjébe úszómedence annak kell, aki már nem mert kimenni egy uszodába. Azért nem szabad tovább kérődznöm előző tettemen, amiért Ödüsszeusz sem óhajtotta vég nélkül hallgatni az ő nagy és dicső tetteiről éneklő sziréneket. Szigetük mellett elhajózva az árbóchoz köttette magát, tengerészei pedig a fülüket viasszal tömték be. Sebesen lapátoltak, húzták a csíkot....

 
Teljes bejegyzés

2011.07.25

Az elmúlt napokban

/ Menüpont: Blog

sokminden történt. Voltam MR vizsgálaton, vendégeink voltak több napig és vittük őket kirándulni is.Nagyon jól éreztem magam, a fáradtság csak most jött ki, telítődve vagyok a sok élménnyel. A kedvemet nem vette el az sem, hogy már napok óta esős, párás, hideg időnk van. Közlekedni, csak esernyővel lehetett, vagy esőkabáttal. Csak még meg kell tanulnom augusztusig az írásos varrást, és attól tartok, nem lesz könnyű.

 
Teljes bejegyzés

2011.07.18

Két pár papucsot varrtam

/ Menüpont: Blog

és el is fáradtam tőle. Most azt hiszem egy darabig nem kell csinálnom. A gyerekek is kértek, majd meglátom mennyire lesz időm rá. Egész napom ráment a munkára.

 
Teljes bejegyzés

2011.07.16

Szombat van, és könyvért mentem a

/ Menüpont: Blog

belvárosba egy könyvesboltba. Pechemre zárva volt ma, műszaki probléma miatt.

Hazafelé a Boráros téren egy rossz lépés miatt elestem, a térdeim megsérültek és mindkét tenyerem.

Az egészben az a borzasztó, hogy az emberek közömbösen mentek el mellettem, senki sem segített. A közeli nyilvános vécéig el tudtam sántikálni, ott rendbe tettem magam, és az ottani alkalmazottól kaptam kötszert is.

Hazáig lassan elsántikáltam,a HÉV-en ültem,  most már jobban vagyok, és pihentem is.

 
Teljes bejegyzés