Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog

Cikkek

Nehezen raktam össze a ma reggeli képet...

fél hétkor felkeltem...kávé....számítógép....pogácsa...gondolatok...monitor...óra a gépen 5:45...ebédlő falióra...6:45...vissza monitor óra...valami nem stimmel...

Egy óra múlva megvilágosodott!

Éjjel óra átállítás volt. A nyári időszámításról visszatértünk a télire.

 
2011.10.30 | Menüpont: Blog

Hétfő van és esik az eső.

Délelőtti elkeseredésem, és a telefonálgatások kifárasztottak. Egész nap nyugtalan voltam emiatt. Sikeresen meg lettek oldva a problémák, és a munkát is eredményesen elvégeztem.

30 szóból álló memória kártyát csináltam angol szavakból.

 
2011.10.24 | Menüpont: Blog

Reggel a neurológiára mentem kontrollra...

a rendelőben  bejelentkeztem az irányítópultnál, majd a lift felé menet köhögtem egyet. Ez a köhögés azt okozta, hogy a lapockám közé becsípődött egy ideg. A bal karom, a hátam egy éles hasító fájdalomban volt, nem tudtam normálisan levegőt sem venni annyira fájt. A váróban kb. fél órát vártam, az asszisztens látta rajtam, hogy vacakul vagyok, néha megkérdezte amikor kijött a rendelőből, hogy javul-e az állapotom. Amikor sorra kerültem, az orvos nagyon kedvesen fogadott, és rögtön a legjobb kezelést adta, amitől az éles fájdalom elmúlt. Fájdalomcsillapítót szedek, mert még a hatása érződik, a hátamban ott van az a kellemetlen fájó érzés. Úgy látszik, elég egy váratlan mozdulat és kész a baj! A leleteim nem változtak, szedhetem tovább a gyógyszereket, ami miatt a kontrollra mentem.

Varrtam egy papucsot megint. A varrottast is csináltam, tervezek egy másik honlapot.

 
2011.10.20 | Menüpont: Blog

Csodaszép őszi idő van, a mára tervezett főzés

elmarad, helyette kirándulunk. Veresegyházra megyünk, a Medveotthonba. Gondoltam,elhívom Balut is,de még alszik. Ilyenek ezek a mackók!

 
2011.10.15 | Menüpont: Blog

Péntek

Takarítok, letisztázom az elmúlt hetek vázlatait összeállítom a kész javaslatot. Hajat mosok-takarítás után. Tornázok is, összedarálom a fokhagymát(na az büdös lesz)a fokhagyma csepphez. 

A tény: Takarítottam egész nap. A javaslatot átnéztem, még nem vagyok a munka végén. Torna?Nem nagy ötlet volt. Fokhagyma holnapra marad, nincs annyi itthon, amennyi kell.

 
2011.10.14 | Menüpont: Blog

Péntek van

nagyon sűrű napjaim vannak, pedig már annyira csinálnám a varrást, de csak szomorúan nézek rá. Napok óta nem vettem kézbe.

 

 
2011.10.07 | Menüpont: Blog

Maradjunk a hagyománynál.

A mai panasz oka az, hogy fáj a fejem, ha beszélgetésben veszek részt. A koncentrálás kifáraszt, és elgyengülök, elálmosodom tőle, zavar a fecsegés de nagyon.

Inkább figyelek az is fárasztó, de nem annyira mint a társalgás. Annyi mondanivalóm lenne pedig...

 

Össze kell állítanom a módosításra a javaslataimat, hogy amikor oda kerül a sor, ne legyek felkészületlen. A határidőt még nem ismerem, és az illetékesek igényét a véleményem meghallgatására vagy elolvasására amennyiben írásban sikerül elolvasniuk.

...Hm olvasom ma, 2020.03.30-n.. mennyi minden történt azóta. Szomorú, hogy az energiát olyanba fektettem, fektetem be, ami csak gátakat emel a célok elérése felé, és nem kér abból amiről tudom, hogy jó irányba vezetne...

Tanulságos, hogy még mindig túléltem, és itt vagyok...

 

 
2011.10.04 | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0

A változatosság kedvéért

fejfájás törölve, torokfájás nyit, takonykór, köhögés, rekedtség tegnap este óta van. A tegnapi kirándulás megártott úgy látszik. Nem lehet könnyen öltözködni, mert akármilyen jó az idő azért mégis csak szeptember vége októben eleje van. Persze 27°C melegben azt hisszük, hogy még nyár van.

 
2011.10.02 | Menüpont: Blog

Erős fejfájásra ébredtem..

ez nem jó jel, és elég gyakran tör rám. Álmodtam éjszaka. Kézimunkaboltban jártam, és vásároltam is, de nem tudom mi volt az, mert felébredtem.

  

 

 Most már kezd elmúlni a szorítás, de a nyakam még mindig merev. Ma megyek úgyis dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond.

 
2011.09.29 | Menüpont: Blog

Egyperces novella..

 

Téma az Ősz.
„Itt van, már megint kezdődik.”
  Folyton ismétli magát, már az idegeimre megy. Ha másról beszélne végre, nem lenne ennyire unalmas. De mindig csak magát ismétli rendületlenül, folyton-folyvást. Talán, ha kicsit élénkebb ruhát venne fel, nem lenne ennyire lehangoló. Vagy a sírás! Na az az igazán elkeserítő, és még el is áztatja magát,ami miatt kedve sincs az embernek hozzáérnie. Egész lénye a környezetét is magával rántja, még a szarvasok is bőgnek. Ja, hogy nem azért, mert együttéreznek az Ősszel?! A hangjuk mégis egy mély bariton félelmetes és fájdalmas kiáltása az ellenség megfélemlítéséért, hogy elriassza a vetélytársakat.
 Igazságtalan vagyok vele, igen mert emlékeztet arra, hogy minden jó dolognak vége van. Megpróbál tetszelegni a színeivel, csalogat az erdeibe „Nézd milyen fennséges vagyok? Rám ne mondd, hogy ez az elmúlás!”-hallom, ahogy felém fordulva dicsekszik.
”Gyümölcseim a legfinomabbak, és a szüret!Ahhoz mit szólsz? Nélkülem nem érveznéd a szőlő mustját, a bor ízét, a szilvalekvár sűrűjét, az alma sercegését a fogaid alatt, a fenséges zamatát ahogy lecsúszik a torkodon a gyümölcs leve.”
” Mit akarsz még tőlem? Nem elég érv arra, hogy szeress?”
 Még a végén engem okol, hogy én ködösítek, hajtom az igát, közben szennyezem a környezetet,tönkreteszem azt, amit ő fáradságos munkával próbál eltenni télire. Berozsdásodott levelei, sötétbarna, már-már fekete földje mind annak a jele, hogy pakol. Itt akar hagyni az egész éves terméssel. És még boldogan vegyem tudomásul, hogy vannak értékelhető próbálkozásai?
  Kimegyek a kertbe, az avarral szemezek. Fájó tagjaim mégis azt üzenik, hogy kitartanak és velem vannak. Összeszedjük, az Ősz elhullajtott termését egy kupacba. Az idén már kevesebb helyen égetik az avart, mert rájöttek, hogy hasznosabb, ha komposztálják. Ha beérik a komposzt, tavaszra felfrissíthetik a földet vele.    
 A balkonon most az Ősz virágai hozzák egyszerű bimbóikat. Krizantém illata jelzi, hogy elfáradt a természet és készül egy hosszú pihenőre. A törökszekfű sokasága sápadt, mégis kedves színekkel csábítani próbál arra,hogy leszakítsam és a szoba dísze legyen egy vázában.
  A kutya, nagy élvezettel hempereg az összegyűjtött avaron. Megint állhatok neki összegereblyézni az elszáradt leveleket!
  A szomszéd kertje sem zöldebb, ott is egyre kopárabbak a fák, és feltűnnek az eltakart részletek. Idén új kerti medencét állítottak fel. Hogy fogják azt a rengeteg vizet kiönteni belőle? Rokonok  és ismerősök élvezték a nyarat az idén náluk és hangos gyerekzsivajtól volt vidám  a környék. Most szomorúan magányos a medence.
  Felnézek az égre. A nap sápadt fénye az arcomat melegíti, langyosan, símogatóan. Érzem, hogy az Ősz próbál vígasztalni, azt üzeni, hogy ne bánkódjak, mert ez az élet rendje. Születünk, élünk, elfáradunk, meghalunk,ez itt, az örök körforgás,esély arra,hogy a természet ismét friss erővel az elmúlás feletti ujjászületés diadalával ajándékozza meg az Életet.
 Az Ősz a nagy takarító és betakarító, neki jut az a munkás feladat, hogy amit a tavasz és a nyár megtermelt, rendbe rakja, és a lehető leggazdaságosabban eltegye télire az inséges időre, amikor megpihen a természet.
 Rájövök, hogy tulajdonképpen mégis szeretem az Őszt. Nem is értem, hogy ítélkezhettem felette kezdeti felindulásomban. Ha jobban meggondolom, nincs nélküle létezés. A gondoskodás évszaka, az előre gondolkodás, és a múlt iránti tisztelet időszaka. Kitakarítjuk a földet,megtisztítjuk a múltat, gondoskodunk a termékeny jövőről.
 
(cséká)
 
Budapest,2011. szeptember 25.
 
 
 
2011.09.25 | Menüpont: Blog | Hozzászólások: 0