Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy nehéz időszakban.

Már nagyon rég vezettem naplót, időhiány miatt. Most a korlátozó intézkedések miatt keveset járok ki az utcára, úgy gondoltam megosztok egy-két személyes gondolatot itt a blogon.

 

3 hete, vagy már 1 hónapja is annak, hogy a koronavírus miatt egyre válságosabb a helyzet Európában és a világban. Kezdődött még tavaly október körül, amikor Kínában bejelentették, hogy Vuhan? ha jól írom városában gyorsan terjed a vírus. A hivatalos neve COVID-19 járvány. Ekkor még bizakodással töltötte el az embereket, hogy az ottani óvintézkedések megállítják a kórt, de sajnos nem így történt. Mára már világossá vált, hogy sokkal nagyobb a baj, mint azt gondoltuk. 

Hazánkban mától, már részleges kijárási tilalom van, egészen április 11-ig. Hogy ezután mi lesz, az még nem tudható. 

Februárban nálam megállapították, hogy a combomon lévő nem gyógyuló seb, borsónyi daganat, tulajdonképpen basalioma, egy rosszindulatú bőrdaganat. 

Tegnapelőtt kioperálták, ma kötöttem át előszőr. ( Nekem kell itthon 2 naponta lefertőtleníteni, átkötni. ) Egy kb 5-6 cm. vágás van a bal combomon, varratokkal lezárva. 2 hét múlva kiszedik a varratokat, a daganatot elküldték szövettani vizsgálatra. Jól érzem magam, csak kicsit fáj a seb. 

17-e óta korlátozottan megyek ki az utcára, csak nagyon kivételes esetben.basalioma_kotescsere_1.jpg

 

 

Kötéscsere 1.: Betadinos fertőtlenítés steríl lappal fedve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.