Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hétfő este

2010-05-04-006.jpg

 Furcsa és érdekes álmaim vannak mostanában. Jó lenne megfejteni, a jelentését, ám mire eszembe jut a történetet már elfelejtem, csak az érzés marad. 

Jó lenne többet pihenni, valahogy elegem lett a napi taposómalomból...

 

pillango-1.jpg

" Selma Lagerlöf tündöklően szép legendájában egy szerzetes úgy gondolta, hogy elviselhetetlenül nehéz keresztet kell hordoznia. Sokat fohászkodott az Úrhoz, hogy könnyítsen a keresztjén.

 Egyik éjszaka azt álmodta, hogy Jézus eljött hozzá, belépett a cellájába, s elvezette őt egy nagy terembe, ahol különböző nagyságú keresztek voltak. Így szólt hozzá:

 - Tedd le a saját kereszted, és válassz egy másikat, amit könnyebb lesz hordoznod!                                                                                                                                                                                                                                                          

 A szerzetes boldogan tette le a saját terhét, és körülnézett a teremben. Legelőszőr egy egészen kicsi kereszt ötlött a szemébe - de amikor föl akarta emelni, olyan nehéznek  bizonyult, hogy meg sem tudta mozdítani. Aztán talált egy vékonyat - az azonban olyan hosszú volt, hogy már az első lépésnél felbotlott benne, nem tudta úgy megfogni, hogy ne akadályozza a hossza. A harmadik, amelyiket a vállára vett, pont ott volt elviselhetetlenül szálkás, ahol meg kellett fogni. Tovább próbálta a kereszteket egymás után, de mindegyiknek volt valami kellemetlen "oldala". 

 Már csaknem minden keresztet megvizsgált, s még mindig  nem talált magának valót közöttük. Végül észrevett egyet, amely szinte egészen elrejtve húzódott meg az ajtó mellett. Az nem volt sem túl nehéz, sem túl könnyű, amolyan éppen "vállra simuló", neki való.

 - Ez az, ez pont nekem való! - kiáltott fel örömmel. - Ezt a keresztet szeretném ezentúl hordozni!

 Az Úr mosolyogva nézett a szerzetesre:

 - Hiszen ez az a kereszt, amelyet eddig is viseltél.

 A szerzetes ekkor felébredt, és megértette az álom tanítását."

images.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.