Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.21

Hétfő reggel

 

Hogyan tudnám megelőzni a betegségeket, ha még az orvostudomány sem képes rá?

Sajnos igazad van. A modern orvostudomány szinte teljesen elfeledkezett a megelőzésről, ehelyett a betegségek korai felismerését tekinti lényegesnek. Természetesen fontos a problémák időbeli felismerése, mert így kezelhetők a bajok, és könnyebb a megoldás. Ennek azonban semmi köze a valódi megelőzéshez. Az orvostudomány mindezt csak azért teszi, mert már megfosztotta magát annak lehetőségétől, hogy megértse, mi is valójában a megelőzés.
A valódi megelőzés érdekében fel kell ismerned a betegségek és a tünetek lényegét és azt is, hogy milyen feladatokat kell megoldanod más, kellemesebb szinteken. Ha mértéktelenül eszel, és elhízol, megvan annak az oka, csak nem tudatosult benned. Amint megtalálod az okot, rálelsz a megoldásra is. Ha a túlzott evéssel a hiányzó elismerést pótolod, más formát kell találnod önmagad jutalmazására. Például úgy, hogy örömöt lelsz abban, hogy nem mértéktelenül, hanem szépen megfontoltan eszel. Ha sz elhízásnak szerelmni bánat az oka, a "szerelmi háj" a leggyorsabban egy új szerelemben olvad fel. Ha azért vértezed fel magas vastag hájréteggel, hogy mintegy védőfalat építs magad köré, nézz más pajzs után- például fejleszd retorikai készségedet-, hogy lebonthasd ezt a védőfalat. Amennyiben felismered a problémáid mélyén meghúzódó okokat, és azokat olyan szintre helyezed, ahol a legkönnyebben boldogulsz velük, a lehető legjobb terápiát alkalmazod. Amennyiben idejében átlátsz a téged érzékenyen érintő kérdéseken, akkor azok nem fejlődhetnek problémává, és ez az igazi megelőzés.
A megoldási kulcsokat a teremtés alapmintáiban találod meg. Ezeket manapság archetípusnak hívják; régebben mint ősprincípiumok határozták meg az életközösségek működését. Nagy hasznodra lehet, ha ezeket az élet minden területén, így az orvostudományban is megismered.
Forrás: Ruediger Dahlke