Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jósoltam magamnak

A következő jeleket kaptam.

27. Ji-Táplálás

Jelentése:

Figyelj arra,mivel "táplálod" magad, s másokat!

A "táplálkozást" itt a legszélesebb értelembe kell venni: táplálni lehet a testet, a lelket, a szellemet, a barátságot, egy tervet, egy vállalkozást, vagy éppenséggel a közösséget, amelyben élsz.

 A jósjel szerint a táplálkozás nemcsak fenntart és nevel, de eldönti életünk színvonalát is.

Testünket táplálkozással beteggé és egészségessé lehet tenni.

"Az ember azzá lesz, amit eszik".Ezen túl táplálnak a jó és a rossz érzések, gondolatok. "Az ember azzá lesz amit gondol."

 De legfőképpen a hitek és a tévhitek táplálnak: "Az ember azzá lesz, amivé mágikus hite-képzelete alapján varázsolja magát!"

 A Ji jósjele arról a varázslatos anyagcseréről szól, amellyel önmagunkat és környezetünket formáljuk, alakítjuk s fenntartjuk.

 Ma ennek csak a durva, materiális részét tartjuk fontosnak, a hagyományban azonban első és meghatározó volt a szellemi táplálék, s magának az ennivalónak a megszentelése.

 A keresztény szimbolikában és a "mindennapi kenyér", amelyről Jézus azt mondja: "Én vagyok az élet kenyere!"

 Aki életét nemesebbé, szebbé akarja tenni, az nemes és szép gondolatokat vesz magához, s dolgoz föl lelkében. Aki Isten közelébe  akar jutni, az az Utolsó Vacsora misztériumában él, ahol Jézus saját testét és vérét adja tanítványainak: ezt egyétek, ezt igyátok! Csak amit megeszel s megemésztesz, az lesz a tiéd.

 Nem csupán futó gondolatokról van szó, hanem az "imaginációról". Amit hittel képzelsz, valóra válik! A jósjelhez fűződő vélemény azt mondja:

 Figyeld a szádat! Az eredetét nézd mindennek, ami a szádon bemegy s kimegy.

 Figyeld, ki varázsol benned s mivel! Ha a "Félő" varázsol, félni fogsz, s előbb-utóbb okod is lesz rá. Ha az Igaz Ember varázsol s erővel, szabadsággal, bizakodással tölt el, előbb-utóbb erős leszel, szabad, s okod lesz a bizakodásra!

 Nagy hatalma van a szavaknak! Azoknak, amiket magadban némán és másoknak hangosan kimondasz. Ezért az Igaz Ember óvatos a szavaival-mert tudja, hogy teremt velük!

 "Mivel táplálod magad, s másokat?"-ez most sorsteremtő kérdés.

 Ha nem úgy alakulnak dolgaid, ahogy szeretnéd, változtatni kell gondolkodási mintáidon. Itt a gyökerekig kell leásni. Meg kell figyelned, hogy mit s miért imaginálsz! Sokféle ősi jóg-rendszer van, amellyel a teremtő "képet" cserélni lehet-a lényeg azonban, mint a táplálkozásnál, a rendszerességen, az ismétlésen van!

 A "megtérést", a "felébredést", vagy egyszerűen csak a nemesebb élet elérésének módját ezért hasonlították régen a Táplálkozáshoz, mert szüntelen, rendszeres, mindennapi. Ahogy naponta többször eszel, úgy kell naponta táplálni a lelkedet, a hitedet; a láthatatlan dolgokat éppúgy energiák növelik vagy sorvasztják, mint fizikai testedet;aki naponta boldogtalan gondolatokat "eszik", boldogtalan lesz!

 A jósjel vonásai arról szólnak, sorsdöntő most, hogy mivel táplálod magadat, másokat, és hogy mivel táplál a világ téged!

 Az ember felel azért, amit mások lelkébe szavaival, érzéseivel, gondolataival "beletáplál".

 Tágabb értelemben a Jihez tartozik szükségleteink kielégítése, anyagi javak, pénz, stb. De mint mindent, ezt is a szellemi viszonyulásunk határozza meg: nem mindegy, hogy miénk a pénz, vagy "mi vagyunk a pénzé", hogy urai vagy rabjai vagyunk az anyagnak.

("Ahol a kincsetek van, ott van a szívetek is!")

 Azonfelül: bármi történik velünk, annak szellemi előzménye van! Ha mélyen magadba nyelsz egy mérgezett téveszmét, elronthatod az életedet.

 Minden belül dől el.

 Aki ezt nem tudja,az a körülmények fogságába kerül.

(részlet;Müller Péter Jóskönyv c. könyvéből)

Változó vonások miatt a jel, 51-re változott ami az irányjel a gyökérjelből alakulva.

51. Csen

Gerjesztő(Megrendítő)

A jósjel szavai még: mennydörgés, megrázkódtatás, "sokkhatás" termékenység inspiráció. Minden ujjászületés hírnöke a megrendülés. A dermedésből, a halálból ébredő új élet először riadalmat kelt. A tavaszünnep villámlással, dörgéssel kezdődik. Az isteni-ha belép a sorsba-először ijedtséget szül. Saul ájultan leesett lováról, amikor Krisztussal találkozott- s csak később ébredt föl, mint egy ÚJ EMBER, Pál.

 Minden ujjászületésnek két fázisa van: egy megrázkódtató, félelmetes, riasztó szakasz- amikor a régi eresztékei hirtelen megrepednek és semmivé válnak- s egy örömteli, felemelő fázisa, amikor az új színre lép.

 Minden művész tudja, hogy igazi értékhez csakis megrendülés útján lehet jutni.

 És minden hívő ember tudja, hogy az istenivel való találkozást megelőzi az istenfélelem- ilyenkor valami túl fényes, túl hatalmas lép az életünkbe, amelyről először megijedünk.

 Halálból visszatért emberek mondják, hogy útjuk egy stációján megrémültek a szeretet hirtelen felvillanó, vakító fényességétől, Szemünk homályhoz szokott. Félünk a szabadságtól.

 A jósjel azt üzeni: ne félj a dörgéstől, válságtól, riasztó hírektől- mindez az új élet előhírnöke! Mai korunk teljes egészében a Csen jelében áll. Sok válság, a földrengés, a riasztó hír-mindez nemcsak valaminek a vége, de egy új létciklus kezdete is.

 Valaha a tavaszünnepet szertartásokkal köszöntötték.

 Az áldozópap a színültig telt áldozati edényt olyan nyugalommal tartotta a magasba, hogy sem földrengés,sem vihar meg nem ijeszthette-egyetlen csepp sem csurgott ki belőle!

 Ez a lélekjelenlét, az a nyugalom, ez a benső bizonyosság ennek a jósjelnek a kulcsa. Teremts szívedben békét! Nézd nyugodtan a vihart! Ne vedd át mások rezgéseit, s ne félj- az idő neked dolgozik.

 Üdvös tett csakis nyugalomból születhet.

 Most nagyon erős a késztetés: cselekedni kell.

 Bensődből cselekedj. Célozz nyugodtan! Ne kapkodd el a lövést!

(részlet;Müller Péter Jóskönyv c. könyvéből.)