Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.23

Jósoltam magamnak

Változó vonások miatt a jel, 51-re változott ami az irányjel a gyökérjelből alakulva.

51. Csen

Gerjesztő(Megrendítő)

A jósjel szavai még: mennydörgés, megrázkódtatás, "sokkhatás" termékenység inspiráció. Minden ujjászületés hírnöke a megrendülés. A dermedésből, a halálból ébredő új élet először riadalmat kelt. A tavaszünnep villámlással, dörgéssel kezdődik. Az isteni-ha belép a sorsba-először ijedtséget szül. Saul ájultan leesett lováról, amikor Krisztussal találkozott- s csak később ébredt föl, mint egy ÚJ EMBER, Pál.

 Minden ujjászületésnek két fázisa van: egy megrázkódtató, félelmetes, riasztó szakasz- amikor a régi eresztékei hirtelen megrepednek és semmivé válnak- s egy örömteli, felemelő fázisa, amikor az új színre lép.

 Minden művész tudja, hogy igazi értékhez csakis megrendülés útján lehet jutni.

 És minden hívő ember tudja, hogy az istenivel való találkozást megelőzi az istenfélelem- ilyenkor valami túl fényes, túl hatalmas lép az életünkbe, amelyről először megijedünk.

 Halálból visszatért emberek mondják, hogy útjuk egy stációján megrémültek a szeretet hirtelen felvillanó, vakító fényességétől, Szemünk homályhoz szokott. Félünk a szabadságtól.

 A jósjel azt üzeni: ne félj a dörgéstől, válságtól, riasztó hírektől- mindez az új élet előhírnöke! Mai korunk teljes egészében a Csen jelében áll. Sok válság, a földrengés, a riasztó hír-mindez nemcsak valaminek a vége, de egy új létciklus kezdete is.

 Valaha a tavaszünnepet szertartásokkal köszöntötték.

 Az áldozópap a színültig telt áldozati edényt olyan nyugalommal tartotta a magasba, hogy sem földrengés,sem vihar meg nem ijeszthette-egyetlen csepp sem csurgott ki belőle!

 Ez a lélekjelenlét, az a nyugalom, ez a benső bizonyosság ennek a jósjelnek a kulcsa. Teremts szívedben békét! Nézd nyugodtan a vihart! Ne vedd át mások rezgéseit, s ne félj- az idő neked dolgozik.

 Üdvös tett csakis nyugalomból születhet.

 Most nagyon erős a késztetés: cselekedni kell.

 Bensődből cselekedj. Célozz nyugodtan! Ne kapkodd el a lövést!

(részlet;Müller Péter Jóskönyv c. könyvéből.)