Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ma használtam

a Jóskönyvet, aminek az eredménye:Hszü

 

2011.március 8.
Müller Péter
Jóskönyv
 
A jóslás eredménye:
5. Várakozás
A kép olyan helyzeteket ábrázol, amikor esőre lenne szükség, - de a sűrű fellegek még csak gyülekeznek.
A Szükség erős, a „Kell!” feszít – de késik a beteljesedés.
Akadályok vannak előtte, még nem értek meg a feltételei.
Várnod kell!
A kivárás titka: a türelem. A türelem titka pedig az, hogy én magam mindent megteszek, ami erőmből telik – s a beteljesülést rábízom az Univerzális Gondviselés hatalmára.
Megvágyom – s elengedem. Mert ha nagyon akarom, ha az éhség és szomjúság türelmetlenné tesz: elrontom az egészet. Figyeld meg: amíg valamit nagyon akarsz, nem kapod meg! Sőt, pusztán az állandó akaratoddal hátráltatod vagy elrontod az érés folyamatát.
Az ember, „aki még nem nőtt fel”:türelmetlen.
„Add meg Uram az esőt!”
Az Igaz Ember azonban derűsen várakozik. A kép azt mondja róla: eszik, iszik, csupa dologgal foglalkozik. Vagyis boldogan élvezi a jelen pillanatait. Nem néz sóváran és kielégületlenül az égre, mert a beteljesülést rábízza az isteni gondviselésre.
Gondviselés.
Így fordítja a magyar bibliai „providencia”(előrelátás) szót. A Hszü jele erről szól: én magamban megteszek mindent – de a teljesítés már nem az én gondom, hanem az Istené.
Ami a miénk, megkapjuk idejében.
Amit nem kapunk meg, nem a miénk.
Valamit ki lehet „forszírozni” – de nem éri meg.
 
 
 
 
 
G o n d o l a t o k
Sorsunk nem magányos, hanem közösségi folyamat. A nagy társasjátékban mi csak a saját szerepünket éljük, s képtelenek vagyunk megérteni, hogy ami velünk történik, az a többi ember története is! A karmák össze vannak kötve: ahhoz, hogy valami beteljesedjen, minden szereplőnek meg kell érnie rá. Néha mi maradunk le, néha a többiek, s ilyenkor várni kell, mert késik az a pillanat, amit úgy hívunk: egybeesés.
Hogy ez mikor jön el, csakis isteni szemmel lehet látni: a Nagy Rendező szemével, akinek mindenki fontos, s mindenkiben látja az érlelődő folyamatokat.
Ha türelmetlen vagy, elrontod az egészet!
Rámenősséggel a sorsot nem lehet megerőszakolni
Itt nemcsak azokról a tettekről van szó, amelyeket valóban meglépsz, hanem azokról is, amelyek csak benned dúlnak – vágyak, remények, gondolatok. Ezeket nem lehet leplezni, mert sugárzik rólad: a lélek láthatatlan energia-szintjén össze vagyunk kötve. Ha valakire – akár csak gondolatban is kivetítjük vágyainkat, s ő még éretlen a teljesítésre: menekülni fog előlünk.
Aki üldözi a beteljesülést, az elől menekülnek az éretlenek.
Jól várakozni csak hittel lehet!
Ez nem könnyű, mert alul a három Jang nagyon akar – s felül a víz jele akadályt állít a beteljesülés elé.
Ez azt jelenti, hogy itt egyszerre működik a feszültség s a visszatartás.
Mint minden problémából, ebből is csak fölfelé lehet kilépni: igazi valód, az „Igaz Ember” kétség és remény fölött él, mégpedig vidáman, mert csakis az „Örökkévaló Most” a hazája.
Nem függ a jövőtől!
A hit kulcsmondata:”Jól tudja a ti mennyei Atyátok, mire van szükségetek!”
Mi nem tudjuk. Tényleg nem tudjuk! Utólag visszanézve sokan tapasztalták: életüket ez tette tönkre, hogy megkapták azt, amit foggal körömmek kiharcoltak maguknak!(Addig rágja az egér a falat – mondja Mikszáth Kálmán -, amig áteszi magát a macskához!)
Mint minden mágia, az „esőcsinálás” is úgy működött, hogy a közösség imádkozott a sámánnal az esőért. Vágyát, óhaját, reménységét felküldte a láthatatlan szellemvilágba – s utána az egészről megfeledkezett! Vidáman táncolt, dalolt, élvezte az életét. Ezt hívták a „vágy eleresztésének”.
Ekkor kezdett esni.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.