Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb hét kezdődött

Amikor már a kisujjadban vannak a mozdulatok, minden olyan egyszerű. Azt hiszed elvégezted a feladatot, és új terveken töröd a fejed.

Amit tudsz,és már könnyű, arról azt hiszed kész vagy vele, és már nem érdekes. Hozzászoktál, a mindennapjaidba építetted, de nem érzed magad többnek tőle. Hülye érzés...

Az évszakhoz képest tavaszias az időjárás. Ez lehet, hogy hatással van a hangulatomra. Olyan semmilyen, rossz kedvem van. Ma kabarét is hallgattam, de nem jött rám  a röhögés. A kedvenc sorozatomhoz sincs hangulatom(IT Crow).

A röhej az, hogy még jól is esik...

Elővettem az egyik könyvet Coelho:Tizenegy perc.

Egy részlet belőle:

Mária naplójából, két nappal azután, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba:

"A szenvedély miatt az ember nem tud enni, aludni, dolgozni, megnyugodni. És sokan megijednek tőle, mert amikor megjelenik, összetör minden régit, ami az útjába kerül.

Senki nem akarja szétrombolni az életét. Ezért sokan távol tudják tartani maguktól ezt a veszélyt, és képesek fönntartani egy olyan házat, amely belülről már rothad.Ők a tudatosság mérnökei.

Mások épp az ellenkezőjét gondolják: gondolkodás nélkül átadják magukat a szenvedélynek, és azt várják tőle, hogy minden problémájukra megoldást nyújtson. Kedvesükre hárítanak minden felelősséget, neki hálásak, ha boldogok, és őt hibáztatják, ha boldogtalanok. Hol a fellegekben járnak, mert valami érthetetlen csoda történt velük, hol meg teljesen letörnek, mert valami váratlanul mindent összezúzott körülöttük.

Menekülni a szenvedély elől, vagy vakon engedelmeskedni neki - melyik hozzáállás a kevésbé pusztító?

Nem tudom."