Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

Cikkek

Ruediger Dahlke: Interjú az egészséggel. (részlet)

 

Interjú az egészséggel
 
Kérlek, beszélj a döntések és a motivációk szerepéről az egészségben!
 Döntések nélkül az életed nem haladna előre, stagnálna, és a nyugalmi állapotban lassan elenyészne. Ezért a döntések úgy kellenek az életben maradáshoz, mint a levegő. Talán már elhatároztad, hogy az egészség felé vezető útra lépsz. E döntés nélkül, csak úgy magától, biztos, hogy semmi sem megy előre!
 Gyakran nemcsak a döntés képessége hiányzik, hanem már a motiváció is. A motiváció képszerű: a motívum kép. Ahol nincs motívum, ott hiányoznak a képek, ahol nincs motíváció, ott hiányzik az út a képszerű megjelenítésre. Itt olyan ponthoz érkeztünk, amelynél jól látható a belső képek fontossága és jelentősége, hiszen ha ezek nincsenek meg, mihez is igazodhatnál?
 Amig van elképzelésed az egészségről, addig van remény. Ne adj teret a reménytelenség képeinek, helyette hagyd, hogy fantáziád kertjében belső képi világod virágozzék. Szeresd és ápold az egészség képeit, és örülj nekik! Ezek a képek ösztönzőleg hatnak rád, és bátor döntésekkel ajándékoznak meg. Így közelebb kerülsz majd hozzám.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 Merülj bele képi világodba, amely közvetlenül a becsukott szemhéjak mögött kezdődik. Engedj a tested ellazulás iránti vágyának, hogy a meghitt hangok és illatok segítségével eljuss a képek, színek rezgések és álmok országába, ahol a motívációk születnek, és a döntések érlelődnek, hogy aztán útjukra tudd engedni őket a külvilágba. És kérdezd meg magadtól: elég erős-e a motivációm, hogy ápoljam az egészségemet, s mennyire szilárdak az egészségről alkotott képeim? Hagyd, hogy a mélyből felmerüljön egy kép, amel y olyan egészségesen ábrázol téged, ahogy megálmodtad. Fesd ezt a képet egyre erőteljesebbé és érzékletesebbé. Használd ki a lehetőséget, hogy a döntéseidet ezen a tudatszinten összevetheted a valósággal.
 
2011.08.27 | Menüpont: Gondolatok

Olykor-paradox módon-a humor oldja fel a félelmet,

 
2011.08.25 | Menüpont: Gondolatok

Mantrák, Szepes Mária könyvéből

Ha te nem hiszel önmagadban, hogyan higgyenek benned mások? A valódi hit megtámasztó ereje nem önhittségből, hanem az egész lényedbe épülő csodák és lehetőségek felismeréséből kell. hogy eredjen.

Védekező büszkeségedet cseréld át alázatra, és minden külső támadás ereje megtörik mágikus páncélzatodon!

Aki két lábbal a földön jár, más szemszögből szemléli az életet, mint az, akinek lénye a spirituális síkon gyökerezik. De amig a racionális látás a szellemit fordított, beteg képzelgésnek érzékeli, addig a mentális reláció érti és ismeri az anyagi álláspontot, mert áthaladt rajta, és föléje került. Éppen ezért a tapasztalat kötelezi őt elnézésre, alkalmazkodásra áldozatra, segítségre. Mert mindig a felnőtt gondoskodik a gyerekről, és nem fordítva.

 

 
2011.08.23 | Menüpont: Gondolatok

Példabeszédek könyve 6.rész

Idézet a Szent Bibliából;

 
2011.07.05 | Menüpont: Gondolatok

A szeretet ereje

- Ahol szeretet van, ott nincs kemény munka, ott csak játék van...

- A szeretet olyan könnyen teszi a lehetetlent lehetségessé, hogy úgy tűnik mintha a feladat máris megtörtént volna...

- A szeretet a Legfelső társaságának a tapasztalatát adja...

- A szeretet lehetővé teszi, hogy az áldások kezének védelmét magad körül érezd...

- Függetlenül attól, hogy egy szituáció milyen nehéz, nagy a szeretet, még a hely nagyságú szituációkat is átalakítja és könnyűvé teszi, mint a víz...

- Azok akik mindig szeretetet éreznek az Egyetlen iránt, ők felülemelkednek az erőfeszítéseken és nehézségeken...

- Miért? Mert Mayának nincs bátorsága arra, hogy elrabolja az állandóan szerető lelkek idejét és gondolatát!

(Forrás: Raja joga meditáció)

 
2011.06.22 | Menüpont: Gondolatok

Rhonda Byrne: Az Erő-részlet- A hála híd a szeretethez. 

 
2011.06.16 | Menüpont: Gondolatok

Kung-fu-ce mondta egykor

A világon az ész van a legigazságosabban elosztva, mert mindenki azt hiszi, neki van a legtöbb!

 
2011.06.09 | Menüpont: Gondolatok

A vér titka

Jézus vére a Titkok Titka!

A nagy professzorok minél nagyobbak, minél többet tudnak, annál alázatosabbak. Csak a kis medikusok gőgösek. Ők még azt mondják: "Ó igen, igen, mindjárt megmagyarázom a vérben az élet titkát!"- Az első- vagy másodéves teológus azt hiszi, tökéletesen érti ezt az Igét: "Ez az én vérem!" Mi idősebbek már nem "értjük", mi "csak" hisszük és valljuk, és meghajlunk a Titkok előtt. Uram Jézus, a Te véred, s abban az Élet!- Te mondtad:-"Egyétek, és vegyétek!" -s nekünk ez elég. Ő mondja-és mi megtesszük. Mert ha Ő mondja, úgy kell, úgy helyes, úgy bölcs cselekednünk.

(Dr.Gyökössy Endre)

 

 
2011.06.05 | Menüpont: Gondolatok

Mindenkinek az életében vannak

olyan időszakok, amikor úgy érzi, hogy rosszul vagy épp egyáltalán nem működnek a dolgai. Egyszer egy ilyen alkalommal a kezembe került egy kő, amelyen sokáig babráltam. Aztán fogtam, zsebre vágtam, és azt mondtam magamnak: "Mindig, amikor megérintem ezt a követ, keresek valamint, amiért hálás lehetek." Azóta reggelente öltözésnél beleteszem a követ a zsebembe, és nap közben sorra veszem mindazt a jót, amiért hálával tartozom. Este pedig szépen kiveszem a követ a zsebemből.

 
2011.05.17 | Menüpont: Gondolatok

Péntek van és 13.-a

Egy nagyszerű vers:

 

„Bátran légy tenmagad,
akárhogy ráncigálnak.
Vezérnek lássanak bár,
vagy muzsikus cigánynak,
fölemel tisztelettel a világ, vagy legyűr,
a páholyban, a porban az vagy:
ami belül.”
(Benjamin László)
 
2011.05.13 | Menüpont: Gondolatok | Hozzászólások: 0