Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

Cikkek

Mára: A mindennapi élet mágiája

Szepes Mária Fényszútrák- Kérdezz önmagadtól-felelj önmagadnak.

 

 

Van-e mértéked és szűrőd hozzá, hogy a rosszat a jótól, a valótlant a valótól, a sarlatánt a beavatott bölcstől megkülönböztesd?

Minden embernek vannak gyöngeségei. Neked is. Miért vetsz mégis követ néha azokra, akik nem rosszabbak, nem jobbak nálad? Hibáik legfeljebb más módon nyilvánulnak meg?

 

Tanár akartál lenni? Vajon azért-e, hogy füled képessé váljék a Logosz ibolyántúli, infravörös, kozmikus ultrahangját, a "Legyen!" teremtő jelentőségének értelmét meghallani?

 
2011.05.08 | Menüpont: Gondolatok

A legfontosabb hely,

ahol tisztaságnak és rendnek kell lennie,


Gifts
Gifts Comments

 

 
2011.05.01 | Menüpont: Gondolatok

Márai Sándor: A gyalázatról és a mások fájdalmáról

Az ember, aki vértezetten és az ember rangjához illő módon akarja megállani helyét az élet kegyetlen ütközetében, helyesen cselekszik, ha nemcsak pártatlanságra és föltétlen igazságosságra, hanem félelem nélkül való büszkeségre, mindenfajta emberi ármánynak és veszélynek megvetésére, mindenféle emberi helyzetnek fölényes szemléletére neveli magát. Fölény alatt nem a nyegle közönyt értem, hanem az értelmes és jellemes ember hidegvérét az élet mindenfajta támadásával szemben. Az emberi aljasságot, nyomorúságot, a balesetek és

 
2011.04.19 | Menüpont: Gondolatok

Gondolatok a butaságról-

Egy lényeges dologra felhívom a figyelmedet. Szeretni csak fölfelé lehet. Nem lefelé, csakis fölfelé.
Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: "olyannak szeretlek, amilyen vagy", nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod. Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát.

Müller Péter

 
2011.03.24 | Menüpont: Gondolatok

Márai Sándor gondolatai

az emberi érzékenységről.

 
2011.03.03 | Menüpont: Gondolatok

Szepes Mária gondolataiból

Rózsáim

 
2011.03.02 | Menüpont: Gondolatok | Hozzászólások: 0

Rejtő Jenő gondolataiból

Mindenütt jó, de legjobb sehol!

Hülye légy, akkor a mennyekben élhetsz!

Minden bizonytalan.

Ehhez is mennyit kell tanulni, amig precízen látja az ember.

A szűk látókörű emberek nagyon keveset tudnak, de azt alaposan.

 

Bölcs rablók balladája
írta
Sekszpir Aladár
Költsd el pajtás nyomban a pénzed italra! ...

 
2011.02.27 | Menüpont: Gondolatok | Hozzászólások: 0

Részlet az Erő c. könyvből

A jövőben egyre inkább felfedezzük majd a képzeletünk hatalmát. A kutatóknak már sikerült speciális tükörsejteket találniuk, amelyek ugyanazokat az agyi területeket aktiválják, amikor képzeletben teszünk valamit, mint amikor fizikailag is végrehajtjuk az adott cselekvést. Vagyis ha csak játszol, és elképzeled, amit tapasztalni akarsz, elméd azonnal úgy reagál, mintha a dolog valóban megtörtént volna! Amikor valami ...

 
2011.02.23 | Menüpont: Gondolatok | Hozzászólások: 0

Az Erő - a Titkok könyvéből

Részlet

 
2011.02.12 | Menüpont: Gondolatok | Hozzászólások: 0

Minden ember megszerzi

a saját tapasztalatait, aminek alapján kialakul a maga igaza is. Valóság azonban csak egy van; keresésünk és törekvésünk erre irányul. Saját spirituális napi gyakorlataimmal szerzett tapasztalataim alapján és a vezetőm tanítása szerint megszerezni a kundalinit, a bölcsességet.

 
2011.02.08 | Menüpont: Gondolatok