Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hála kulcsa

Rhonda Byrne: Az Erő - részlet

"Nemigen tehetsz szert hatalomra, ha nem vagy hálás, ugyanis a hála az, ami összeköt az erővel!"(Wallace Wattles 1861-1911)

Sok ezer embert ismerek, akik kilátástalanabbnál kilátástalanabb helyzetben voltak, de a hála révén sikerült teljesen megváltoztatni az életüket. Tudok egészségügyi csodákról, amikor már úgy tünt, semmi remény a gyógyulásra, de tönkrement vesék regenerálódtak, beteg szivek meggyógyultak, emberek nyerték vissza látásukat, daganatok tüntek el, csontok épültek újra. Tudok tönkrement kapcsolatokról, amelyek csodálatossá váltak, kizárólag a hálának köszönhetően: csőd szélén álló házasságok menekültek meg, elidegenedett családtagok találtak újra egymásra, szülő-gyermek kapcsolatok jöttek rendbe, tanároknak sikerült teljes átalakulást elérni diákjaiknál. Láttam szegény embereket gazdaggá válni a hála segítségével, sokan fellendítették becsődölt üzletüket, és olyanok, akik egész életükben pénzügyi gondokkal küszködtek, bőséget teremtettek maguknak. Egy embernek sikerült az utcáról felküzdenie magát, mindössze egy hét leforgása alatt talált magának otthont és munkát. Ismerek depressziósokat, akik a hála révén boldoggá és elégedetté váltak. Sokan, akik szorongtak és mindenféle mentális betegséggel küzdöttek, meggyógyították magukat, és tökéletes lelki egészséget nyertek a hála révén.

       Minden egyes világmegváltó  lélek a hálára támaszkodott, mert mindannyian tisztában voltak vele, hogy ez a szeretet egyik legmagasabb szintű kifejeződése. Tudták, hogy ha hálásak, tökéletes összhangban léteznek a törvénnyel. szerinted miért mondta Jézus minden csodatétel előtt, hogy köszönöm?

       Valahányszor hálás vagy valamiért, szeretetet adsz, és amit adsz, azt kapod vissza. Akár megköszönsz valamit valakinek, akár hálát érzel egy autóért, egy nyaralásért, egy szép naplementéért, egy ajándékért, egy új házért, vagy egy izgalmas eseményért, szeretetet adsz ezekért a dolgokért cserébe. Így pedig még több örömöt, egészséget, pénzt, még csodálatosabb tapasztalatokat, még hihetetlenebb kapcsolatokat, még nagyobb lehetőségeket vonzol magadhoz.

      Tégy próbát most! Gondolj valamire, vagy valakire, amiért vagy akiért hálás lehetsz. Ha van olyan, akit mindenkinél jobban szeretsz a világon, választ őt. Koncentrálj rá, és gondold végig, mi mindent szeretsz benne, amiért hálát érzel. Ez után, magadban hangosan, mondd el neki is, hogy mit szeretsz benne és miért vagy hálás,  mintha csak ott lenne veled. Egyetlen okot se hagyj ki. Akár konkrét helyzeteket vagy pillanatokat is felidézhetsz, mondd azt például, hogy "Emlékszel amikor...?" Közben pedig érezd, ahogy a hála egyre jobban betölti a szíved és az egész tested.

       A szeretetnek, amit ezzel az egyszerű gyakorlattal adtál, vissza kell térnie hozzád, és vissza is fog térni - az adott kapcsolatban és általában az életedben. Ilyen egyszerűen adhatsz szeretetet a hála segítségével.

...........................

 

"Naponta százszor emlékeztetem magam arra, hogy belső és külső létezésem egyaránt más emberek munkájától függ, legyenek élők vagy holtak, és hogy nekem is erőfeszítéseket kell tennem, hogy ugyanannyit adjak, mint amennyit kaptam és kapok folyamatosan"

Albert Einstein ( 1879 - 1955 )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.