Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerénység és a lemondás mellett a nagyvonalúságot és az élvezetet ajánlod – nem ellentmondás ez?

 

A szerénység és a lemondás mellett a nagyvonalúságot és az élvezetet ajánlod – nem ellentmondás ez?

 

Vajon nem ártok ezzel az egészségemnek?

 

 

 

Meg kell tanulnod, hogy az ellentétek és az ellentmondások világában élsz. Észre fogod venni, hogy az ellentétek igénylik egymást. Így a szaturnuszi elv Jupiter, a nagyvonalú és toleráns istenapa elvével egészül ki. A jupiteri archetipus a terjesztésről és a kiteljesedésről, a nagyságról és a növekedésről szól. Otthon van a filozófiában, de ugyanígy sajátja a luxus, a pazarlás, a mértéktelenség és a nagyzási hóbort. A betegségek közül a kóros elhízás és a növekedéssel kapcsolatos más tünetek – mint például a tumorképződés – is ehhez a princípiumhoz tartoznak. A csípőizület – mint a legnagyobb és az előrehaladásunk szempontjából legfontosabb izület – problémái szintén idesorolhatók. Ezen  betegségek halmozódása azt mutatja, hogy az érintett embernek még milyen sok belső akadályt kell leküzdenie az előrehaladáshoz. Mint minden archetípusnál, itt is vannak felszabadult és blokkolt területek.

  A jupiteri princípium központi szerepet kap a fejlődés útján. Az ember állandó növekedésben van. Az élet kezdetén főként testileg gyarapodik, pubertáskorban inkább lelkileg, az élet utolsó szakaszaiban pedig szellemi fejlődés kerül a középpontba. Mindig, amikor megáll a növekedés, fenn áll a veszélye annak, hogy a jupiteri növekedési impulzus mellékvágányra fut, és a negatív területek kerülnek előtérbe – a jóindulatú daganattól a rosszindulatú daganatig bármi előfordulhat. A megoldás a nagyvonalúság és a tolerancia, az atyai igazságosság és bölcsesség, illetve hogy az ember megtalálja saját élete értelmét és a maga filozófiáját.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Egy joviális mosollyal merülj el a belső képi világodban, és kérdezd meg, hogy állsz a nagyvonalúsággal, illetve a toleranciával. Milyen szerepe van az életedben a növekedésnek? Hogyan látod az élet értelmét?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Forrás: Ruediger Dahlke: Testünk bölcsessége-Interjú az egészséggel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.