Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú az egészséggel

 

 

Gyakran mást diktál az ésszerűség, és mást mondanak a megérzések, A fejem sokszor mást tanácsol, mint a szívem. Melyiknek higgyek inkább, hogy közelebb kerülhessek hozzád?

Nem véletlen, hogy a fej került a legmagasabb helyre, amikor az ember két lábra állt a törzsfejlődés során.
Ezzel a fej elfoglalta a vezető helyet az életben, és ez így is van rendjén. Irányítórendszerével a fej kormányozza az egész testet. De vajon szükséges-e, hogy önkényuralmat gyakoroljon? Nem akarsz-e lassan éretté válni – ha nem is azonnal a demokráciára – legalább egyfajta kölcsönös elfogadáson alapuló, erőszaktól mentes hatalom megosztásra?


A fej a legfelső nyakcsigolyán, az Atlaszon nyugszik, éppen úgy, ahogy a földgolyó a hasonló nevű óriás vállán. Ezen a golyóbison sok minden játszódik le – ha nem is minden. A te saját Atlaszon nyugvó földgolyód, a fejed az idők folyamán a legfőbb főnököddé vált.
Mindent alá kell-e rendelni ennek az irányítórendszernek? Mindig hideg fejjel kell-e döntened ahelyett, hogy olykor teret engednél a forró szívnek vagy a föld melegét sugárzó gyomornak is? Nem volna-e jobb mindháromnak, ha a gyengéd szív is hozzájárulhatna a döntésekhez, vagy a gyomrodból jövő mély megérzéseket, ősi sejtelmeket is hagynád érvényesűlni az életben?


Arról se feledkezz meg, hogy két agyféltekéd van. A polaritás törvénye értelmében ez nem is lehetne másképp, és természetesen mindkét résznek megvan a maga mélyebb jelentése. Például az életnek az az oldala, amelyről már-már megfeledkezünk, a jobb agyféltekében a női archetípusnak megfelelően tükröződik. Ez a modern életben oly kevéssé kap hangsúlyt, pedig olyan sokat tudna segíteni. A jobb agyféltekéhez tartoznak a minták, a megérzések és az élet egyetemes összefüggései.


Ha a válaszok végén belemerülsz lelki világod képeibe, a saját birodalmad közepébe érkezel, oda, ahova jó volna gyakrabban ellátogatnod. Lassan hunyd le a szemed. Arcodon áradjon szét a mosoly, és kövesd magadban azokat a változásokat, amelyeket ez a mosoly a hangulatodban kiváltott. Miközben egyre mélyebbre jutsz női éned, a képek, álmok, színek és hullámzások birodalmába, kérdezd meg magadtól, hogyan tudnád elérni, hogy a fej, a szív és a gyomor hatalma kiegyenlítettebb legyen, és így együtt osztozzanak életed vezetésében.

(R.Dahlke Testünk bölcsessége)

CsK

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.