Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenkinek az életében vannak

olyan időszakok, amikor úgy érzi, hogy rosszul vagy épp egyáltalán nem működnek a dolgai. Egyszer egy ilyen alkalommal a kezembe került egy kő, amelyen sokáig babráltam. Aztán fogtam, zsebre vágtam, és azt mondtam magamnak: "Mindig, amikor megérintem ezt a követ, keresek valamint, amiért hálás lehetek." Azóta reggelente öltözésnél beleteszem a követ a zsebembe, és nap közben sorra veszem mindazt a jót, amiért hálával tartozom. Este pedig szépen kiveszem a követ a zsebemből.

A módszer csodálatosan működik. Egyszer egy dél-afrikai férfi látta, amint kiesett a zsebemből a kő. "Mi ez?"-kérdezte. Elmeséltem hát neki a kő történetét, ő pedig elnevezte hálakőnek. Két hét múlva otthonról írt nekem: "A fiam halálos beteg, a hepatitis egyik ritka fajtájában szenved. Kérlek, küldj nekem három hálakövet. " Mivel a sajátomat is az utcán találtam, a kérés nem tűnt teljesíthetetlennek. Ezúttal azonban különlegesebb köveket kerestem, úgyhogy kimentem a patakpartra válogatni. A három legszebbet elküldtem a férfinak.

 Négy-öt hónap múlva kaptam tőle egy e-mailt, amelyben a következőt írta: "A fiam sokkal jobban van. És van még valami, amit tudnod kell. Több mint ezer hálakövet adtunk el-darabját tíz dollárért-, a pénzt pedig jótékonysági célra ajánlottuk fel. Mindent köszönünk."

Rendkívül fontos tehát, hogy hálával éljük az életünket.

 

Forrás: Lee Brower - The Secret -