Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


R.Dahlke

Interjú az egészséggel.

 

Vannak emberek, akik súlyosan, reménytelenül betegek, olyannyira, hogy alig van esélyük arra, hogy közel kerüljenek hozzád. Mi a helyzet velük? Őket már leírtad?
 
 Egy betegség tüneteit sohase tekintsd büntetésnek, ezek valójában utalások, lehetőségek vagy – még pontosabban fogalmazva – kihívások, amelyekkel meg kell bírkóznod. A tünetekből jóval többet lehetne tanulni, ha nemcsak arra törekednél, hogy minél hamarabb megszabadulj tőlük, hanem időben értelmezni, megérteni is akarnád őket. Ha a tüneteket úgy kezeled, mint üzenetet vagy lehetőséget a további belső fejlődésre, akkor könnyebb lesz elviselni a betegséget, ráadásul a tünetek gyorsan fölöslegessé is válhatnak. A legtöbb ember semmit sem akar tudni a saját betegségképéről. Ez nagy kár és árt is, mert emiatt a jelzéseknek egyre erőteljesebbé kell válniuk. Pedig ezek legtöbbször egyszerű és világos, közvetlenül a lélekhez szóló képek.
 A jó tanár sem adja fel a gyerek nevelését, még akkor sem, ha az ellenáll a tanításnak. Én sem adom fel egyikőtökkel kapcsolatban sem. Amíg van bennetek remény, hogy egyszer egészségesek lesztek, addig mindig ott leszek. Különösen azok számára, akik a legjobban vágyódnak utánam, és súlyos feladatok megoldásával vannak elfoglalva. Még akkor is így lesz , ha már egyáltalán nem hiszel bennem. Akkor is leszek, de akkor természetesen nehezebb lesz a megoldás. Nem szerencsés, ha orvosaid elveszik a reményed, mert ennél nagyobb veszteség szinte nem is érhet. Keress olyan orvosokat, akik reménykeltők, és az egészséget még a legsúlyosabb betegségben sem tévesztik szem elől, s mindemellett még tudják is, mit tegyenek.
 A betegség mindig a fejlődés útja. Olykor nem tudod, mégis minden tünet magában rejti a gyógyító erőt.
 
 Ragadd meg ezt a pillanatot, hogy felismerd: eddig legkomolyabb problémáid számottevő mértékben hozzásegítettek a legnagyobb lehetőségekhez. Visszatérítettek téged a saját utadra, vagy azt akarták tudtodra adni, hogy várj még, amíg ezt megteheted. Kérdezd meg magadtól: Mit tanultam eddig a saját tüneteimből és problémáimból, s mit tanulhatok még? Mit jelentenek számomra, mit képeznek le?
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.