Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rhonda Byrne: Az Erő-részlet- A hála híd a szeretethez. 

 

Adj hálát az érzékeidért: a szemedért, amivel látsz, a füledért, amivel hallasz, a nyelvedért, amivel az ízeket érzed,az orrodért, amivel szagolni tudsz és a bőrödért, amivel érzel. Adj hálát a lábadért, mivel jársz, a kezedért, amivel szinte mindent csinálsz, a hangodért, ami lehetővé teszi, hogy kifejezd magad és kommunikálj másokkal. Adj hálát csodálatos immunrendszeredért, ami gondoskodik arról, hogy jól légy vagy meggyógyulj, és az összes szervedért, amelyek olyan hibátlanul működtetik a testedet, hogy élni tudj. Adj hálát az emberi elme nagyszerűségéért, amit egyetlen számítógép sem képes utánozni. A tested a bolygó legtökéletesebb laboratóriuma, és semmi sincs, ami a nyomába eredne.
Valóságos csoda vagy!
 
Adj hálát az otthonodért, a családodért, a barátaidért, a munkádért és a házi kedvenceidért. Adj hálát a napfényért, a vízért, amit megiszol, az ételért, amit megeszel és a levegőért, amit belélegzel-ezek nélkül képtelen lennél életben maradni.
 
Adj hálát a fákért, az állatokért, a tengerekért, a madarakért, a virágokért, a növényekért, a kék égért, az esőért, a csillagokért, a holdért és ezért az egész csodálatos bolygóért.
 
Adj hálát a tömegközlekedésért, amit nap mint nap használsz. Adj hálát a vállalatoknak, amelyek ellátnak az alapvető szolgáltatásokkal, hogy kényelemben élhess. Temérdek emberi lény kemény és verejtékes munkája fekszik abban, hogy ha te most kinyitod a csapot, tiszta vizet vehetsz. Rengeteg ember szentelte annak az életét, hogy ha te most megnyomod a kapcsolót, fénybe boruljon a lakásod. Gondolj arra a számtalan emberre, akik éveken keresztül dolgoztak napszámosként, hogy kiépítsék a bolygó vasúthálózatát. Szinte lehetetlen ép ésszel felfogni, hány ember fáradságos munkája árán épültek meg az utak, amelyeken ma autózunk, és amelyek az életet összekötő hálózatot jelentik a világban.
 „A hétköznapi életben alig fogjuk fel, hogy sokkal többet kapunk, mint amennyit adunk, és hogy életünk csakis a hála révén gazdagodhat.” (Dietrich Bonhoeffer/1906-1945/ Lutheránus lelkész)