Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ruediger Dahlke: Interjú az egészséggel. (részlet)

 

Interjú az egészséggel
 
Kérlek, beszélj a döntések és a motivációk szerepéről az egészségben!
 Döntések nélkül az életed nem haladna előre, stagnálna, és a nyugalmi állapotban lassan elenyészne. Ezért a döntések úgy kellenek az életben maradáshoz, mint a levegő. Talán már elhatároztad, hogy az egészség felé vezető útra lépsz. E döntés nélkül, csak úgy magától, biztos, hogy semmi sem megy előre!
 Gyakran nemcsak a döntés képessége hiányzik, hanem már a motiváció is. A motiváció képszerű: a motívum kép. Ahol nincs motívum, ott hiányoznak a képek, ahol nincs motíváció, ott hiányzik az út a képszerű megjelenítésre. Itt olyan ponthoz érkeztünk, amelynél jól látható a belső képek fontossága és jelentősége, hiszen ha ezek nincsenek meg, mihez is igazodhatnál?
 Amig van elképzelésed az egészségről, addig van remény. Ne adj teret a reménytelenség képeinek, helyette hagyd, hogy fantáziád kertjében belső képi világod virágozzék. Szeresd és ápold az egészség képeit, és örülj nekik! Ezek a képek ösztönzőleg hatnak rád, és bátor döntésekkel ajándékoznak meg. Így közelebb kerülsz majd hozzám.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 Merülj bele képi világodba, amely közvetlenül a becsukott szemhéjak mögött kezdődik. Engedj a tested ellazulás iránti vágyának, hogy a meghitt hangok és illatok segítségével eljuss a képek, színek rezgések és álmok országába, ahol a motívációk születnek, és a döntések érlelődnek, hogy aztán útjukra tudd engedni őket a külvilágba. És kérdezd meg magadtól: elég erős-e a motivációm, hogy ápoljam az egészségemet, s mennyire szilárdak az egészségről alkotott képeim? Hagyd, hogy a mélyből felmerüljön egy kép, amel y olyan egészségesen ábrázol téged, ahogy megálmodtad. Fesd ezt a képet egyre erőteljesebbé és érzékletesebbé. Használd ki a lehetőséget, hogy a döntéseidet ezen a tudatszinten összevetheted a valósággal.