Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerda 2012.08.15.- Interjú az egészséggel -

Az egyszerűséghez csak a lemondáson át juthatok el? Ezért a lemondás az egészség nyitja?

 A tudatos lemondás mindenképpen a titok egyike. Nekem azonban nincsenek titkaim, úgyhogy mindent szivesen elárulok neked. Egyébként is csak azért érzed titoknak, mert nem alkalmazod, hiszen úgy gondolod, hogy ellentmond a kor szellemének.
 Amennyiben tudatosan lemondasz bizonyos dolgokról, komoly esélyed van arra, hogy egészséges légy. Próbáld meg! Böjt után például jobban  fogod élvezni az ételek ízét, s jól meg tudod majd különböztetni a természetres élelmiszereket a csökkent értékűektől. Ha lemondasz a beszédről - például csendrituálét tartasz -, a szavak mélyebben fognak megérinteni, és többet mondanak majd, mint azelőtt. Ha nem nézel tévét, bizonyos idő múlva a belső képi világod újra teljessé és fontossá válik.
 Majdnem minden szent irat elmondja: adni jobb, mint kapni. Ki állíthatná, hogy a vásárlás és a fogyasztás boldogabbá tesz, mint a lemondás és az ajándékozás? Evés után a legtöbben rosszabbul érzik magukat, mint előtte. Hozzáállás kérdése minden! Gondolkodhatsz úgy is, hogy amit nem veszel meg, azt nem is kell megenned vagy felpróbálnod viselned. Amit nem birtokolsz, azt nem tudják elvenni tőled, és azt nem kell megvédened, az nem vált ki irigységet embertársaidból, tehát el sem távolít tőlük. Így lelki és fizikai terhektől mentesen térhetsz haza a bevásárló körútról, és élvezheted a létezés könnyűségét, mert végre semmi sem nyomaszt.
 A kevesebb néha sokkal több! Próbáld ki egyszer az egészséges lemondást. Élvezd, hogy független és szabad vagy! Aki leépíti a fölösleges igényeit, boldogabbá válik, s a boldogság hozzám vezet.


"Csukd be a szemed, mosolyodj el, s ennek a mosolynak a fényében hagyd, hogy a belső szemed előtt feltűnjön minden, amire egyáltalán nincs szükséged, és az is, amire már soha többé nem lesz szükséged. Majd azt is lásd, amire soha nem is volt szükséged, illetve amiről a jövőben már le tudsz mondani, annak érdekében, hogy az életed egyszerűbbé, egészségesebbé és szebbé váljon."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.