Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Válogatott gyöngyszemek -részlet a Karma fejezetből-

Ha nem tudsz pozitívan gondolkodni, legalább ne gondolkodj negatívan. Ha nem tudsz jót mondani valakiről, legalább ne mondj rosszat róla. Ha nem sikerül valamin javítanod, legalább ne tedd tönkre még jobban. Ám sok ember úgy viselkedik, mint a kutya a következő történetben:

A poros országúton találkozott egy kutya és egy tehén. Mindkettő nagyon éhes volt. Egyszercsak megláttak egy kis fűcsomót az országút szélén. A tehén rögvest elindult felé, hogy lelegelje, ám a kutya fürgébb volt. Ő azonban nem legelte le a füvet, csak gyorsan a közepébe ült. Irigységből nem engedte át a tehénnek.

Ugyanígy vannak olyan emberek is, akik még azt sem engedik át szívesen másnak, ami nekik nem kell.

 Kívánságaink egy napon meg fognak valósulni. Minél intenzívebben foglalkozunk velük, annál érzékelhetőbben válnak láthatóvá. A negatív és rosszindulatú gondolatok szenvedést és szerencsétlenséget vonnak maguk után, ezzel szemben a pizitív törekvések és optimista gondolatok eredményt hoznak. Ezért Istennel és derűs képekkel foglald le állandóan az elmédet!

 Minden egyénnek megvan a maga rezgéstere, amelyben létezik. Ugyanakkor képes saját rezgését egy másik magasabb vagy alacsonyabb rezgésre hangolni. Így például cukor és víz keveréke nem eredményez egységet. Jóllehet a víz édessé vált, de még csak annyit jelent, hogy most a két elem tulajdonságai ott vannak egymás mellett. Ellenben ha két darab aranyat összeolvasztunk, vagy vízhez vizet öntünk, akkor valódi egyesülés jön létre.

 Lényünkben vagy rezgésterünkben más jelenségek ezrei léteznek. Minden vértestecskének saját "karaktere' van.  A test minden egyes sejtje kifinomult módon személyiségünk frekvenciájára hangolódik.

 Minden élet fejlődését közös cél irányítja: egyesülni az eredettel, Istennel. A cél ugyanaz, de a rezgések különböznek; ezért az egyes indivíduumok sorsa és útja is különböző.

A polarizált világegyetemünkben két ellentétes rezgésfajta van: spirituális vagy pozitív energia és negatív rezgések. Mindkettő megszámlálhatatlan frekvenciát tartalmaz. Betöltik az egész kozmoszt. Ha spirituális rezgésű lelkek találkoznak össze, például egy satsangon, felerősödik a pozitív rezgéssé messze szétterjed. Ezáltal a környezet negatív rezgései csökkennek, vagy teljesen megszünnek, ahogy a fény eloszlatja a sötétséget.

Az emberi lény három fontos összetevője: Az igazi Önvaló, a pozitív és a negatív rezgések.

 

( Paramhans Swami Maheshwarananda)