Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.10.21

C'est la vie...? Avagy nincs új a nap alatt...

Munkáspárt Nőbizottságának felhívása

Felhívjuk nőtársaink figyelmét, hogy a Munkáspárt Nőtagozatának Elnöksége országos kézimunkapályázatot hirdet. Pályamunka lehet: hímzés, csipke, horgolás, kötés, csomózott kézimunkák stb. A beküldött munkákat 1995 augusztus 1-31. között állítják ki Budapesten, a Baross utca 61 szám alatt. Az első három helyezettet díjazzák.
  Az összes pályamunka 1995 szeptemberében a Párizsi L’Humanité fesztiválon kerül újból kiállításra és értékesítésre. A Nőtagozat kézimunkát vissza nem ad, az értékesítésből befolyt összeget a pályamunkát készítő adományaként kezeli a Nőtagozat.
  A székesfehérvári Nőbizottság kéri nőtársaikat, hogy a nemes cél érdekében a pályázaton minél többen vegyenek részt.
  A kézimunkákat 1995 június 30-ig lehet a Munkáspárthoz eljuttatni (József utca 8 szám). Tervünk, hogy mielőtt Budapestre elküldjük, Székesfehérváron is kiállításra kerülnek.

Munkáspárt Nőbizottságának Vezetősége


Őrzött oltárkép

A rendőrség korábbi közleményével ellentétben nem lopták el a bárdudvarnoki Gosztonyi kápolna oltárképét. A nagy erőkkel megkezdett nyomozás során kiderült, hogy a festményt – megőrzés céljából – a falu plébánosa vitte el otthonába.

 

A mozgáskorlátozottaknak is joga van vetkőzni

A Los Angeles-i hatóságok betű szerint ragaszkodnak az emberi jogok tiszteletben tartásához. Ezért szigorúan vizsgálják,  vétenek-e valahol az egyenlő esélyek ellen. Ha igen, azonnal intézkednek. Néhány héttel ezelőtt bejelentés alapján bezárták a hatóságok a népszerű Old Ball nevű szórakozóhelyet, ahol éjszakánként csinosabbnál csinosabb lányok szórakoztatják vetkőző mutatványaikkal a nézőket. Az indok az volt, hogy ha mozgáskorlátozott hölgy jelentkezne, nem tudnák alkalmazni ilyen munkára. Hiába védekezett a tulajdonos, hogy még soha nem jelentkezett ilyen hölgy, nem is hiszi, hogy valaha is jelentkezne, nem fogadták el a védekezést. Az esélyegyenlőséget mindenképpen biztosítani kell – volt a válasz. A mulató addig nem nyithat ki, amig nem szereznek be a fellépéshez alkalmas tolókocsit, és nem építik meg az alkalmai színpadi feljárót. Amikor mindez elkészült, a tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy a technikai feltételek már megvannak, de ezután sem fog rábírni senkit a mozgáskorlátozott hölgyek közül arra, hogy vetkőző számot mutasson be a színpadon.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.