Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.06

D.A. Útikalauz....idézet a könyvből.

 Douglas Adams: Galaxis utikalauz stopposoknak

 

-          Sok szerencsét emberek – ciripelte a komputer -, mínusz 30 másodperc…

Ford vezérlőpultokra vetette magát.  Alig néhány kar tűnt ismerősnek a számára, mindenesetre sorban megrántotta őket. A hajó rázkódott és siklott, mert a vezérlési rakétahajtóművek egyszerre próbálták tolni minden irányba. Ford felengedte a billentyűk felét, mire a hajó feszes ívben visszafordult, egyenesen a rakéták felé.

Felfújható légpárnák pattantak ki a falakból, ahogy a legénység nekik vágódott. A tehetetlenség másodperceken át odaszorította őket, s mozdulatlanságra kárhoztatva kapkodtak levegő után. Zaphod mániákus elkeseredettséggel küszködött, míg végül erősen belerúgott egy kis emeltyűbe, mely az irányítási rendszer részét képezte.

Az emeltyű letörött. A hajó éles fordulattal fölfelé száguldott. Az egész legénység a kabin hátoldalára zuhant. Ford Galaxis Útikalauza a vezérlőpult másik részének ütközött, ennek következtében egyrészt az Útikalauz azonnal magyarázni kezdte az esetleges érdeklődőknek, hogy mely módszerek váltak be leginkább az antareánus törpepapagáj kicsempészésére Antares bolygójáról ( az antareánus törpepapagáj pálcikára tűzött garatmandulája viszolyogtató, ám roppant keresett koktélalkotó különlegesség, a nagyon gazdag hülyék hatalmas összegeket hajlandók kifizetni értük, hogy más nagyon gazdag hülyéket elkápráztassanak ), másrészt pedig a hajó úgy zuhant alá az égből, mint egy kődarab.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.