Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D.A.Galaxis útikalauz stopposoknak(részlet)

A Bábel-hal-mondta csöndesen a GALAXIS Útikalauz-kicsi, sárga és piócaalakú, s valószínűleg a legfurcsább lény a világegyetemben. Agyhullám-energián él, mégpedig nem a hordozójáén, hanem azokon, amelyek kívülről érik a hordozóját. A beérkező agyhullám-energiák összes tudat alatti mentális frekvenciáját abszorbeálja, és testébe építi. Majd exkrementumként a hordozója agyába üríti azt a telepatikus mátrixot, amely a tudatos mentális frekvenxciát abszorbeálja, és testébe építi. Majd extrementumként a hordozója agyába üríti azt a telepatikus mátrixot, amely beszédközpontja idegi jelzéseinek kombinálásából adódik.Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki Bábel-halat dug a fülébe, az azonnal megért bárkit bármilyen nyelven. A ténylegesen hallott beszédelemek dekódolják azt az agyhullámmátrixot, amelyet a Bábel-hal táplált a hordozója agyába. Mármost bizarul valószínűtlen, hogy pusztán az evolúció tiszta véletlenje eredményeképpen létrejöhet valami, ami ennyire észbontóan hasznos. Ezért néhány gondolkodó egyenesen Isten nem létezésének végső és legkézenfekvőbb bizonyítékát látja benne.

    E gondolkodók nagyjából így érvelnek:

      - Nem vagyok hajlandó rá- mondja az Úr-, hogy létezésemről bizonyítékot szolgáltassunk. Mert a bizonyíték kizárja a hitet, s hit nélkül én semmivé válok.

       - A Bábel-hal viszont-így az Ember-kész, lebukás, nem? Sose fejlődött volna ki véletlenül Tehát létezésedet bizonyítja, ez esetben pedig a saját érvelésed alapján nem létezel. Quid Erat Demonstrandum.

       - A fenébe- mondja az Úr. -Erre nem is gondoltam-és menten felszívódik a logikai buborékban.

       -Ez könnyen ment-mondja az Ember, és gyorsan megpróbálja bebizonyítani, hogy a fekete az fehér, míg el nem gázoltatja magát a legközelebbi zebránál.

       Legtöbben  a mérvadó teológusok közül úgy vélik, hogy ez az érvelés annyit se számít, mint egy pár  dingókutya vese. Ez azonban nem gátolja meg Oolon Collaphidot abban, hogy szép kis vagyont keressen, mikor ezt a vitát választotta. Ez Majd Végre Betesz az Úrnak cimű sikerkönyve fő témájául.

       Mindez nem akadályozza meg, hogy a szegény Bábel-hal hatásosan lerombolja a különféle fajok és kultúrák közti összes kommunikációs akadályt, és így több és véresebb háború okozójává váljék mint bárki vagy bármi a történelem folyamán.