Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan találhatom ki, hogy mely szintet érinti a betegségem?

Hogyan találhatom ki, hogy mely szintet érinti a betegségem, és azt, hogy inkább testi, avagy lelki szinten kell a terápiát végezni?
A betegség bármely stádiumában sikerülhet-e megállítani és visszafordítani a folyamatot?

Csak hozzáállás kérdése, hogy gyógyultnak érzed-e magad. A valódi egészség - az én felfogásom szerint – mindig a bizalommal és a személyes felelősségvállalással függ össze. Azzal az akarattal, hogy az életedet a saját kezedbe vegyed, döntéseidért vállalva a felelősséget.
  Minden betegségképnél fontos, hogy teljesen világossá váljon számodra, a létezés mely szintjeit érinti már a betegség. Az érintett szintek mindegyikén meg kell találni a válaszokat. Ha a betegség már testi szinten fejeződik ki, ott látható és érezhető változásokat mutat, akkor minden szintet be kell vonni a terápiába, lefelé haladva a hierarhiában a testi szintig.
  Ha a lábad eltörik, nyilvánvalóan a csont szintjére kell irányítanod a figyelmet. Ebben a konkrét esetben az operáció lehet a legjobb és leggyorsabb segítség. Kiegészítésként érdemes tisztázni, hogyan történt a baleset, és ez mit mond neked. Ha megértetted az üzenetet, megspórolhatod a további hasonló baleseteket. Amennyiben mégsem történik így, akkor a legtöbbször újabb figyelmeztetést kapsz. Ismered ezt: ilyenkor törvényszerűen balesetek sorozata következik. Jó volna ha elsőre megértenéd az üzenetet. Az pedig, hogy sikerül-e még idejében megfordítani a folyamatot – bármilyen stádiumban legyen is a betegség -, egyedül a te tudatosságod függvénye.


Amikor újra elindulsz a meditációs utazásra, kérdezd meg tehát magadtól, hogy a létezésed hány szintjét érinti, és milyen üzenetet hordoz a betegségképed. Ahogy hozzám, az egészséghez fordulsz, éppen úgy fordulhatsz az ellentételemhez, a betegséghez is, és kérhetsz tőle tisztítást. A kérdésre felmerülő gondolat fog választ adni. Kérhetsz segítséget, de egyedül is sikerülhet a megoldás. Ez csak tőled függ, illetve a probléma nehézségétől.

R.Dahlke: Interjú az egészséggel(részlet)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.