Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A paprikás krumpli magam módján

 Rém egyszerű és finom!

 Paprikás krumpli

Hozzávalók,

3 személyre:

A mennyiségek becsült kb. értékek, nem mértem ki pontosan.

1 közepes fej vöröshagyma,

1.2 kg. krumpli, (lehetőleg Desiré fajta)

Kb 0.5-1 dl. olaj,

Kb 1- 1.1/2 evőkanál pirosarany paprikakrém,

1 mokkáskanál őrölt köménymag,

1 evőkanál morzsolt majoránna,

1/2 mokkáskanál őrölt feketebors,

………………………………………………….

A vöröshagymát apróra vágjuk, a krumplit  megpucoljuk, megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát,és kevés vízzel meglocsolva, üvegesre pároljuk. Vigyázzunk meg ne piruljon.

Ha már lefőtt a víz, levesszük az edényt a tűzről, és a fűszerekkel összekeverjük a dinsztelt hagymát.

Ezután a krumplit is hozzáadjuk, majd visszatesszük a tűzre és pár percig állandó keverés mellett megforgatjuk az olajos paprikás alaplében.

Felöntjük hideg vizzel az egészet, megsózzuk, és készre főzzük a paprikáskrumplit közepes vagy lassú lángon, villanytűzhely esetén 6 fokozatnál előbb erősebb 4., forrás után csökkentve a hőmérsékletet, 3. fokozaton készre főzzük.

Akkor jó, amikor már kicsit „szaftos” állagú, és a kisebb krumplidarabok szétfőttek.

Főtt virsli illik hozzá a legjobban szerintem.

 

Jóétvágyat!