Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Áfonyás sajttorta - cheesecake

Á f o n y á s  s a j t t o r t a ….cheesecake

Teljes elkészülési idő: 120 perc + kihűlés

Hozzávalók  1 tortához:

Az aljhoz (tésztához):

-120 g keksz – gabona (darált) pl. Korpovit

-55 g dió

-30 g vaj

-30 g kristálycukor

A krémhez:

-540 g natúr krémsajt, ( Mascarpone)

-180 g kristálycukor

-45 g étkezési keményítő

-240 ml tejföl ( 20%-s)

-3 db tojás

-3 db tojássárgája

-1 db citrom reszelt héja

Szóráshoz:

-120 g áfonya (friss)

……………………………………………………………………………………

Elkészítés:

1. Egy 22-26 cm átmérőjű csatos  tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.

2. Az aljhoz ledaráljuk a Korpovitot, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.

3. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.

4. A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd összeállítjuk a krémet.

5. A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.

6. Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, az áfonyába öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja az áfonyákat.

7.  Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.

8. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 °C fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel.  

Jó étvágyat!

 

Forrás: http://desszert.eu/afonyas_sajttorta_cheescake

 

 

    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.