Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Finom fasírt

 Finom fasírt

Hozzávalók:

50 dkg. darált sertéslapocka,

50 dkg. főtt burgonya,

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

10 dkg. füstölt császárszalonna,

1 tojás,

zsemlemorzsa,

majoranna,

pirospaprika,

só,

bors,

zsír a sütéshez.

Elkészítés:

A főtt burgonyát a héjától megtisztítom, villával szétnyomkodom (összetöröm), a tojást hozzá adom és azzal is összekeverem. A császárszalonnát apróra vágom, beleteszem a burgonyás masszába az apróra vágott vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával és a darált hússal együtt. A fűszereket is ízlés szerint hozzáadom. Az egész masszát jól összegyúrom, ha lágy lenne, akkor annyi zsemlemorzsát adok, hogy jól összeálljon a massza.

Egy tálba zsemlemorzsát teszek, és a húsmasszából egy-egy tenyérnyi darabot pogácsa formájúra formázok és megforgatom a zsemlemorzsában.

Nekem 12 db fasírtpogácsám lett.

Egy közepes tepsibe zsírt olvasztok, erre rakom sorban a fasírtpogácsákat.

A sütőbe teszem és 200 °C - n fél óráig sütöm, majd ha megpirult az alja, óvatosan kiveszem a sütőből a tepsit, és átfordítom a fasírtokat a másik oldalára, majd visszateszem a sütőbe, hogy azok is szépen megpiruljanak (kb.15 perc).

Ha mindkét oldaluk átsült, elkészültek a fasírtok.

Jó étvágyat!