Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Provance-i sajtos-tejfölös csirkemell

 Provance-i sajtos – tejfölös rakott csirkemellfilé Katitól

Hozzávalók – 2 személyre:

1 nagy csirkemell filé

Provance-i fűszer

4 vékony szelet trappista sajt

1 pohár – kis – 20%-s tejföl

½ összekevert tojás

vékony szelet bacon szalonna csíkok 8 db

olaj

……………………………………………………………………….

Elkészítés:

A csirkemell filét ketté vágjuk középen, majd a darabokat is két-két szeletre vágjuk, így 4 darabot kapunk. Mindkét oldalukat besózzuk, és a provance-i fűszerrel megszórjuk. Egymásra rakjuk a darabokat, tálba és hűtőbe téve egy éjszakán át pihentetjük.

Egy kevés olajon megkapatjuk a húst mindkét oldalán.  Egy közepes ovális jénai tálba elhelyezzük a bacon csíkok felét, erre jön 2 db kevés olajon átpirított csirkemellfilé , majd rá rakunk 1-1 trappistasajt szeletet, és megkenjük az egészet tejföllel amihez előzőleg hozzákevertük a ½ tojást. Ezután újra az átpirított csirkemellfilék, sajtszeletek, és a tojásos tejföl következik.

Az egész tetejére a megmaradt bacon és az elősütésből megmaradt kevés olaj kerül.

Alufóliával betakarjuk a jénai tálat, és 200°C fokon előmelegített sütőben lehetőleg hőlégkeverésen kb. 35 percig sütjük, 180°C fokra csökkentjük a hőmérsékletet és ezután levesszük a fóliát a tálról és készre pirítjuk a húsokat.

Jól illik hozzá a krumplipüré, sült krumpli, vagy a saláták.

Jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.