Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.10.26

Tepsiben sült csicseriborsós, karfiolos pulykamell csoda.

 Csőben sült pulykamell finomság

Hozzávalók:

10-12 szelet pulykamell,

20 dkg csicseriborsó,

1 közepes karfiol,

20 dkg mozarella sajt,

25 dkg reszelt trappista sajt,

közepes doboz 20%-os tejföl,

napraforgó étolaj,

oliva olaj,

2 db. tojás,

Provance fűszer,

szerecsendió őrölt,

só,

1 csg. bacon szalonna vékonyra szeletelt kb. 12 db.

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk dupla mennyiségű vízbe. A karfiolt is megfőzhetjük félig nem kell teljesen puhára.

A pulykamelleket besózzuk, provance-i fűszerrel megszórjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk, a hűtőbe téve.

Az elkészítés napján leszűrjük a csicserborsóról a vizet, szitán átmossuk, majd bő vízben feltesszük főni, sózzuk. Kb. 1 ½ órát kell főnie.

A pulykamelleket olajon átpirítjuk.

Egy közepesnél valamivel nagyobb tepsi aljára a bacon szalonna felét egyenletesen lefektetjük, erre kerül a pulykamell. Ezután minden szeletre egy-egy halom főtt karfiolt rakunk, ha több lett akkor a hússzeletek mellé is rakhatjuk a maradékot.

A főtt csicseriborsót leszűrjük és a karfiolok mellé lerakjuk az egészet.

Egy tálban a feltört 2 tojást felverjük, adunk hozzá sót, szerecsendiót, a tejfölt a reszelt sajtot és ezekkel is alaposan összekeverjük.

Az így elkészült masszát egyenletesen ráöntjük a pulykamellekre. Ha maradt reszelt sajtunk azt is még a tetejére rátesszük.

Ezután a baconszalonna másik felével betakarjuk az egész ételt.

Hőlégkeveréses sütőben 200°C-n kb. 1 órát sütjük.

Jó étvágyat!