Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Krémsajt házilag

 

p1030632.jpg

A Nők Lapja Konyhája magazinból vettem a receptet, és egy kis módosítással készítettem el. Nagyon finom lett.

 

Krémsajt házilag
Lilahagymás-tejszínes
 
Hozzávalók: 25-30 dkg. krémsajthoz
-50 dkg natúr joghurt(light nem jó) A képen látható krémsajt 1 kg natúr joghurtból készült véletlenül. A többi hozzávaló mennyisége ugyanannyi.
-1 dl tejszín
-3 csapott kávéskanál só
-2 gerezd fokhagyma
-1 nagy fej lilahagyma
-friss petrezselyem
-friss kakukkfű+olivaolaj
- + 50x80 cm-es gézdarab(gyógyszertárban kapható)
 
A fokhagymát zúzzuk egészen apróra, adjuk a tejszín és a joghurt keverékéhez, sózzuk. Egy mély tálat béleljünk ki a gézzel(tehetjük előszőr szűrőbe), és öntsük bele a joghurtot. Kössük össze szorosan a géz széleit, szúrjunk rajta át egy fakanalat, mejd ennek segítségével támasszuk egy lábosba úgy a gömböcöt, hogy az alja ne érjen az edény aljába. Tegyük be a hűtőbe csöpögni, másfél(én 3 nap) után kenhető krémsajtot kapunk.
 
A lilahagymát vágjuk egészen apróra és keverjük össze a krémsajttal, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel. Egy napig állni hagyhatjuk, de fél óra állás után is ízletes és finom.
 
Jóétvágyat!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Statisztika

Online: 15
Összes: 1141437
Hónap: 17884
Nap: 758