2011.03.15
Majonéz házilag
Név:
|
Házilag készített majonéz
|
Kategória:
|
Saláták, öntetek
|
Hozzávalók:
|
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból), 1 mokkáskanál mustár, pici só, őrölt bors, olaj |
Elkészítés:
|
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos.
A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk. Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk. |
Tanácsok:
|
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!
|
Elkészítési idő:
|
20 perc
|
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.