2011.03.15
Padlizsánkrém
Név:
|
Padlizsánkrém, erdélyi recept szerint kis módosítással
|
Diétás jellemző:
|
Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény
|
Kategória:
|
Vegetáriánus ételek
|
Hozzávalók:
|
2 nagyobb padlizsán,
3 db. szép húsos paprika, 2 közepes vöröshagyma, 1dl. szűz olivaolaj, só, bors |
Elkészítés:
|
A megmosott padlizsánokat és paprikákat szárazra törlöm,és a sütő rácsán megsütöm.A padlizsán kb. 35-40 perc villanysütőben, a paprika hamarabb megpirul.
A hagymát lereszelem. A megsült paprika héját és a magházát eltávolítom és csak a paprika húsát teszem bele a tálba amiben összekeverem a hagymával az olivaolajjal és a sóval. A padlizsánt kiveszem a sütőből, meggyőződök arról, hogy megsült. Villával, vagy hústűvel megszúrkálom és ha puha belül akkor jó. Hagyom, hogy kihűljön majd lehúzom a héját. A többi összedolgozott anyaghoz adom, és botmixerrel pépesre keverem, majd ízlés szerint borsozom. Kb. 1-2 órát hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.Napokig eláll és egyre jobb lesz az íze. |
Elkészítési idő:
|
60 perc
|
Tanács: ha a hagymát előbb olajon megfuttatom és csak ezután keverem össze a többi anyaggal, nem lesz olyan erős az íze.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.