Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.15

Kukoricaliszttel készült meggyes piskóta

Név: Kevert sütemény kukoricalisztből.
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók:

30 dkg.kukoricaliszt,
20 dkg.darált dió,
3 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
10 dkg. vaj,
1 üveg meggybefőtt, vagy 1/2 kg. magozott meggy (lecukrozom és utána pár perc múlva a levét leszűröm). 
1 csg. sütőpor,
pici só,
kb.3 dl.tej, vagy amennyitől nem lesz híg a massza.

Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverem, és a tojásokat szétválasztom -a fehérjét a sárgájától.
Egy tálba teszem a tojássárgáját, és a száraz anyagokat fokozatosan összekeverem a tejjel az olvasztott vajjal.( kézimixerrel könnyebb).A végén belekeverem a felvert tojásfehérjéket is.
Egy közepes tepsibe  amit kivajazok, vagy sütőpapírral kibélelek -teszem, a tetejére szórom a levétől leöntött meggyet. Előmelegített sütőbe előbb 200 fokon, hőlégkeveréses sütőben sütöm, amikor kezd nőni a tészta csökkentem a hőt 180 fokra. Kb. fél óra alatt lesz kész.
Ha kivettem, megszórom a tetejét fahéjjal, és porcukorral.
Ma sütöttem előszőr, és nagy sikere van.
A tésztát úgy is lehet variálni, hogy a kukoricaliszt fele helyett rizslisztet adok.(az ötletet itt kaptam az egyik hoxa társunktól).
Elkészítési idő: 50 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.