Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.02.01

Juhtúrós puliszka

 

Juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
25 dkg. kukoricadara,
5 dl. tej,
5 dl. víz,
1 kiskanál só,
25 dkg, juhtúró,
kb.15-20 ízlés szerint dkg. füstölt csemegeszalonna,
3 dl. tejföl.
Elkészítés:
A vizet a tejjel és a sóval felforraljuk, óvatosan  hozzákeverjük a darát. Ezután mivel a puliszka nagyon megdagadt, fakanállal alaposan összekeverjük, a csomókat is elnyomkodjuk( a tűzről  vegyük le az edényt, mert különben odaég a tészta alja).
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és serpenyőben kisütjük a zsírját.
Egy közepes tűzálló tálba fogjuk összeállítani a tésztát, amelynek az aljára locsolunk a szalonnazsírból.
Ezután evőkanállal galuskákat szaggatunk a puliszkatésztából és szorosan egymás mellé rakjuk a tálba.
Erre jön a juhtúró fele egyenletesen elosztva, és a szalonnatepertő felét is rátesszük, majd az 1/3 rész tejfölt. Erre megint puliszka, és a hozzávalók az előbbi sorrendben. A vége puliszka réteg, és erre a maradék tejföl.
Meglocsoljuk a kisült szalonna zsírral. (Általában marad zsír, nem kell mindet felhasználni, mert nagyon sok).
Előmelegített sütőben(ha hőlégkeveréses az a legjobb) 180 ⁰C-on, kb. 30 percig sütjük.
Jóétvágyat!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.