Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.02.01

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

4 nagyobb burgonya,

1 egész tojás,

kb.1/2 kg. liszt,

1 1/2 dl. olaj,

víz,

1 kg. fejeskáposzta,

só, bors.1 evőkanál kristálycukor.

Lereszeljük a meghámozott nyers burgonyát. hozzáadjuk az egész tojást, egy mokkáskanál sót, és a lisztből annyit,hogy galuska keménységű masszát kapjunk.

1 1/2 liter vizet felforralunk, sót teszünk bele, és galuskaszaggatón keresztül beleszaggatjuk a tésztát, amit a forrásban lévő vízben többször megkeverünk.

Ha kész vagyunk vele, akkor még egyet forralunk rajta és leszűrjük. Hideg folyó víz alatt a tésztaszűrőben lemossuk róla a felesleges lisztmaradékot.

A fejeskáposztát lereszeljük káposztareszelőn, és besózzuk. Hagyjuk állni kb. 15-20 percet, azután kicsavarjuk a levétől, és az enyhén megforrósított olajba rakjuk. Többször megkeverjük, hogy ne égjen meg a káposzta, ha kicsit már megdinsztelődött, adunk bele egy evőkanál kristálycukrot ezzel is összekeverjük, majd megszórjuk borssal.

Egy pohár vizet öntünk alá, fedővel letakarjuk, és még kb. 15-20 percig pároljuk lassú tűzön.

Ha a víz lefőtt alóla, elkészült a párolt káposztánk. Ezt célszerű még azelőtt elkészíteni, hogy a galuskához a tésztát összeállítjuk.

Az elkészült káposztához, hozzákeverjük a kifőzött sztrapacskát, és az egészet együtt mégegyszer megmelegítjük.

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.