Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.03.29

Palacsinta rizslisztből

Hozzávalók:

kb.40 dkg. rizsliszt,

3 db. egész tojás,

kb.1 l. tej,

olaj,

fél citrom reszelt héja,

10 dkg. porcukor,

csipetnyi só

 

Elkészítés:

A tojásokat, sóval, porcukorral, a citrom reszelt héjával, 1.5 dl. olajjal összekeverem. Fokozatosan hozzáadom a rizslisztet, és a tejet. Palacsintatészta sűrűségű nyers tésztát készítek.

A palacsintasütőt kiolajozom, és felforrósítom az olajat annyira, hogy amikor a merőkanállal a sütőbe öntöm a tésztát sercegő hangot kapjunk. Gyors mozdulattal, egyenletesen szétterítjük az anyagot, a sütő mozgatásával. Visszahelyezve a tűzhelyre, dermedésig sütjük a tésztát,a tetejét megkenjük olajjal, majd tompa hegyű késsel óvatosan megfordítjuk és a palacsinta másik felét is megsütjük. Fontos, hogy ne szakadjon szét!

Lekvárral, kakaóval, üresen is finom.

Ki lehet próbálni sósan, citromhéja és porcukor nélkül, tej helyett vízzel. Akkor zöldséggel, vagy hússal tölthetjük meg.

Jóétvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.