Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2013.03.23

Brauni - Brownie

 B r o w n i e

Teljes elkészülési idő: 50 perc + 1 nap hűlés

Hozzávalók  16 szeletre:

A tésztához:

-150 g búzaliszt (BL 55)

-100 g kesudió

-180 g vaj

-280 g kristálycukor

-4 g sütőpor

-150 g étcsokoládé – (53%-s)

-1 db vaniliarúd (belseje)

-3 db tojás

-1 csipet só

……………………………………………………………………………………

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és készítsünk elő egy kipapírozott, kb 20x20 cm-s tepsit.

2. Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal.

3. Törjük össze a kesudiót, és egy tálban keverjük össze a liszttel, sütőporral.

4. Keverjük a csokis részhez a cukrot, és a vaniliarúd kikapart magjait, valamint a csipet sót.

5. Részletenként keverjük a tojást, majd utána a lisztes részt a cukros masszába.

6. Végül a masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben, és 30 percen át sütjük 180°C fokon, légkeverés nélkül.

7. Kisülés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentessük egy napot, utána szeleteljük. 

Jó étvágyat!

 

Forrás: http://desszert.eu/klasszikus_brownie

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.