Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2012.07.30

Túróval töltött zsemle, ahogy mi készítjük!

Túróval töltött zsemle, ahogy mi szoktuk készíteni.

Hozzávalók:


25 dkg. finomliszt,
½ kg. tehéntúró,
3 tojás,
5 db. zsemle,
¾ l. tej,
½ l. szódavíz,
só,
15 dkg. cukor vagy 8 dkg. gyümölcscukor,  3 csg. vaniliás cukor,
½ citrom reszelt héja,
8  dkg. teavaj,
3 dl. olaj,
………………………………………………………………………………..

Elkészítése:


A 25 dkg. lisztet, 1 egész tojást, sót,  a szódával, a tejjel, 2 dl. napraforgó étolajjal palacsintatészta sűrűségű masszává  kézi habverővel símára keverem.
Palacsintasütőt felmelegítem,  egyszerre egy merőkanálnyi  mennyiséget  egyenletesen beleöntök, és világos zsemleszínűre sütöm mindkét oldalát. A sütni való része érintkezzen mindig a sütő felőli oldalon. Ha az egyik oldalával elkészültünk, átforgatjuk a még nyers, sütni való oldalára.
Kb. 14-15 db. palacsintánk lesz.


Túrótöltelék:
A  ½ kg. tehéntúrót összetöröm, előtte a keverőtálban 2 tojás sárgáját 15 dkg. porcukorral, vagy 8 dkg. gyümölcscukorral, citrom reszelt héjával,vaniliás cukorral,világos sárgára kikeverek,  a túrót belerakom, egy evőkanál tejfölt is teszek a masszába és az egészet habverővel  alaposan összekeverem.

  A  palacsinták felét megkenem a túróval, a többit ízlés szerint, lekvárral, kakaóval, vagy                                               fahéjjal stb. ízesítem.

 Az 5 db. zsemlének a tetejét levágom, a belsejét kikaparom félre teszem. Egy kisebb magasfalú tepsit kivajazok, és elhelyezem a kibelezett zsemléket. A kb. 3 dl. tejet a vaniliás cukorral felmelegítem, és a zsemléket meglocsolom, de úgy, hogy ne ázzanak nagyon el a tejtől.
  Ezután, a maradék túróba belekeverem a tojások felvert fehérjéjét is. A zsemle tejben kicsit megáztatott kikapart belsejével összekeverem alaposan, és az így elkészült masszát a  tepsiben lévő zsemlékbe töltöm.  A zsemlék levágott  tetejét visszahelyezem a megtöltött zsemlékre, és ezt is tejjel meglocsolom.
  Ha mindezekkel elkészültem, mindegyik zsömlére egy pici vajat  rakok.

  Előmelegített sütőben kb. ½ órát sütöm.  Akkor van készen, ha a zsemlék szélei ropogós pirosra sültek.


Jóétvágyat!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.