Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanítások - a mindennapokhoz.

Cikkek

Mindig

„Ha még soha nem köszöntük meg lélekben, akkor most egy pillanatra adjunk hálát azokért a lelkekért, talán már porladó édesanyai, édesapai vagy nagyszülői lelkekért, vagy egy-egy öreg pásztorért, aki egyszer közelebb vitt bennünket Jézushoz. Legyenek áldottak azok, akik megállottak mellettünk, és elindítottak egy nagyon jó úton, a keskeny úton.”  (Gyökössy Endre)

Anyósok imája

Amikor a fiam azt mondja: "Anya, meg akarok nősülni", ne engedd, hogy azt kérdezzem: "Hány hónapos terhes a lány?" Segíts a "másik oldallal" való civakodás nélkül intézni az esküvői előkészületeket. Űzd el a fejemből azt a gondolatot, hogy ha a fiam tovább várt volna, jobbat is találhatott volna. Amikor majd nagymama leszek, emlékeztess rá, hogy a gyermekeim nem kérnek az én gyermeknevelési tanácsaimból, ahogy én sem kértem annak idején. Ha segítesz nekem mindebben, akkor talán a gyermekeim majd örömöt találnak abban, ha a közelükben vagyok, és nem kell majd levélben panaszkodnom amiatt, hogy elhanyagolnak.

 
2018.02.23 | Menüpont: Tanítások - a mindennapokhoz. | Hozzászólások: 0

Bölcs idézet a Bibliából

Amit le kell győznöd

"Boldog az az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak. Drágább ez a gyöngynél, és semmi sem fogható hozzá, amiben kedved leled. Hosszú élet van a jobbjában, baljában pedig gazdagság és dicsőség. Útjai kedves utak, és minden ösvénye békesség. Élet fája ez azoknak, akik megragadják, és akik rá támaszkodnak, boldogok." (Példabeszédek: 3:13-18)

 
2018.02.23 | Menüpont: Tanítások - a mindennapokhoz. | Hozzászólások: 0

Jé!

 

 

Jé, milyen csoda, hogy együtt vagyunk!

Jé, milyen csoda, hogy élünk, lélegzünk és ver a szívünk!

Milyen csoda, hogy látunk, hallunk, sírunk és nevetünk!

Milyen csoda az égbolt, és ujjunk hegyén egy hópehely csipkéje!

Milyen csoda, hogy gondolkodom, érzek, szeretek és néha szomorú vagyok!

Jé, milyen csoda lakik bennem!

Jé, milyen csodálatos az emberi hülyeség, mely azt mondja, hogy kezdetben volt a temporális lebeny, s a lebeny teremtett mindent!

 

(Müller Péter)

 
2015.08.25 | Menüpont: Tanítások - a mindennapokhoz.

Weöres Sándor Füveskönyv részletek

Egy nemzet érettségének fokát az jelzi: polgárai közt hány van, aki ha választani kell aközött, hogy rabtartó vagy rab legyen, inkább a rabságot választja.

 

Peior et terror

A luxus vonzó ördöge,

A terror riasztó ördöge.

Vigyázz! A kettő összejátszik:

egyik vár odaki, más megfog idebe.

 

 

 
2015.01.02 | Menüpont: Tanítások - a mindennapokhoz.

Wass Albert

 
2014.11.16 | Menüpont: Tanítások - a mindennapokhoz.